Žena se pojadala: "Stvarno mrzim biti mama, nedostaje mi moj stari život"

Foto: Pexels

JEDNA žena na portalu Medium je odlučila progovoriti o tome koliko se loše osjeća otkako je postala majka. Shvatila je da je roditeljstvo ne čini sretnom, ali se usprkos tome trudi svojoj dvogodišnjoj kćeri biti dobra mama. 

"Moj suprug i ja imamo jedno dijete. Iskreno je volim, ali mrzim biti mama. Mrzim odgovornost, mrzim što cijelo vrijeme želi biti sa mnom. Dajem sve od sebe da budem dobra mama. Puno vremena provodimo zajedno jer sam uglavnom kod kuće, ne svojim izborom, ali nadam se da će se to uskoro promijeniti. Igramo se, provodimo puno vremena vani. Trudim se učiti je i biti prisutna. Ali mrzim to. Veselim se kad ide spavati da se mogu neko vrijeme odmaknuti od nje", napisala je. 

Kako kaže, voljela bi da je znala što znači biti majka prije negoli je odlučila ostati trudna.

"Nedostaje mi moj stari život. Nedostaju mi izlasci i bezbrižna vremena kad nisam morala brinuti o djetetu. Nedostaje mi spontanost sa suprugom", dodala je.

Iako je uvjeravaju da će biti bolje kako dijete bude raslo, ona je odlučila da neće imati više djece.

"Uglavnom se ta odluka temelji na tome što mrzim majčinstvo i mislim da je to najbolje za sve. Poludjela bih da imam još jedno. Moj suprug se slaže s tim. Ali vidim druge kako ostaju trudni i rađaju drugo ili treće dijete i pitam se što sa mnom nije u redu. Ne znam što ću dobiti ovom objavom, možda komentar koji će mi pokazati da nisam jedina koja žali što je postala majka", zaključila je.

Mišljenja ljudi su podijeljena. Dok nekima nije jasno zbog čega se tako osjeća, drugi su joj poručili da je dobro što je toliko iskrena prema sebi.

"Imam slično iskustvo, nisi sama. Ja sam se počela prejedati da bih se nosila sa samoćom i depresijom do koje me dovelo majčinstvo. Godinama sam žalila što sam ga rodila i znala da ne želim drugo. Sad ima četiri i doista je lakše, ali i dalje jedva čekam da ode spavati", napisala je jedna majka. 

"I meni nedostaje popiti kavu u miru ili otići sama u kupaonicu", dodaje druga.

"Žao mi je, ali nevjerojatno je da žena ne uživa u majčinstvu. To baš nije čest slučaj", osvrnula se treća.

"Voljela bih biti pristojna i puna razumijevanja, ali ne mogu. Imati roditelja poput tebe je pravi pakao", poručila joj je četvrta.

Pročitajte više