Znak upozorenja u parku izazvao raspravu: "Zašto djeca moraju patiti zbog manjine?"

Screenshot: Instagram

Imati dijete s alergijama može biti teško, ali neki roditelji misle da zbog toga ne trebaju patiti drugi. Naime, zbog toga što neke alergije mogu biti jako opasne, u jednom dječjem parku u Teksasu, u SAD-u, postavljen je znak upozorenja.

"Jeste li znali da jedno od trinaestero djece ima alergiju na hranu? Možete zaštititi našu djecu ovim jednostavnim koracima:

1. Jedite na mjestima koja su određena za piknik
2. Ne jedite na dječjem igralištu
3. Operite ruke ili upotrijebite vlažnu maramicu nakon jela (sredstva za dezinfekciju ruku ne uklanjaju alergije na hranu)", piše na znaku.

Znak je uočila mama troje djece, Jess Carpenter, koja ga je fotografirala pa upitala druge što o njemu misle. Isječak je skupio više od 90.000 lajkova i potaknuo raspravu.

"Kao mama alergična na hranu, iskreno se brinem, ali znam da to ne treba biti problem drugih. Može biti stvarno zastrašujuće znati da dijete potencijalno može dotaknuti alergen dok se igra. Ono što mi se sviđa je to što potiče pranje ruku", dodala je Carpenter.

Što se drugih roditelja tiče, jedni misle da je to sjajna ideja jer čini igralište sigurnijim za sve, dok drugi vjeruju da je odgovornost roditelja poduzeti mjere opreza.

"Ne bih slijedila nijedan od tih prijedloga i ne bih dovela dijete s teškom alergijom na javni prostor, kao što je dječji park. Ne bih očekivala od drugih roditelja da ograničavaju svoju djecu na javnom prostoru na temelju problema moje djece", piše jedna mama.

"Ako ste u javnosti, morate znati da postoje potencijalni rizici", dodala je druga.

"Ako imate alergiju, to je vaša odgovornost, a ne drugih. Ja imam alergije, to je moj problem, ne vaš", smatra treća.

Pročitajte više