“Zvuči grubo, ali postoji razlog": Mama sinovima ne kupuje poklone ovog Božića

Foto: Shutterstock

MAMA kaže da ovoga Božića ne želi kupovati darove svojim sinovima jer joj duguju novac. Anonimna majka ima blizak odnos sa sinovima starima 19 i 20 godina, a ove godine posudila im je više od 500 funti i oni joj još uvijek nisu ništa vratili. Sada nije sigurna treba li im kupiti božićne darove, a svoju dilemu podijelila je na roditeljskom forumu Mumsnet.

"Uvijek sam brinula da za Božić dobiju darove i oni su na tome bili zahvalni. Međutim, ove godine obojica su posudila novac od mene, uz obećanje da će ga brzo vratiti, ali prošlo je šest mjeseci, a ja nisam dobila ni novčića. Stalno govore da će vratiti uskoro, ali ništa od toga. Znam da će na kraju vratiti, ali sada mislim da ne bih trebala trošiti novac na njih za Božić jer mi duguju novac", napisala je.

S druge strane, svjesna je da će se osjećati krivom ako im ništa ne kupi. Brojni roditelji su se uključili u raspravu i ponudili svoje savjete.

"Kupite im manji dar, a unaprijed im recite da ćete to učiniti i zašto", kaže jedna osoba.

"Osobno bih kupila nešto, u manjem iznosu. I dalje si im mama i bit će lijepo da nešto mogu otvoriti, makar to bile samo čokolade", predlaže druga.

Pročitajte više