15. godišnjica filma "Save The Last Dance": Otkrivamo nepoznate činjenice i gdje su glumci danas

Foto: Screenshot Youtube, Press Foto, Glamour

PRIJE "Step Up"-a, tu je bio "Save The Last Dance".

A slavni teen film, jučer je proslavio svoju 15. godišnjicu, što nas je još jednom podsjetilo na to koliko smo stare.
 
 
Priča o djevojci, koja se spletom nesretnih životnih okolnosti našla u srednjoj školi, u kojoj se s pravom osjećala kao uljez, osvojila nas je davne 2001. godine, a moramo priznati kako još dan danas znamo pogledati film, kada su u pitanju ženska druženja.
 
Glavne uloge u filmu, koji je bio preteča svih ostalih popularnih filmova s ljubavnom i plesnom tematikom, imali su Julia Stiles i Sean Patrick Thomas, čija je ljubav pobijedila sve probleme, koji su im se našli na putu.
 
 
Danas popularna glumica Kerry Washington, zvijezda serije "Scandal", također je imala ulogu u filmu, i to onu sestre Dereka Reynoldsa, kojeg je utjelovio Sean Patrick.
 
 
 
I dok kritičari nisu bili nimalo oduševljeni filmom, on je pokupio nekoliko nagrada, ali i osvojio naša srca, a slavni glumac i režiser Clint Eastwood jednom ga je prilikom nazvao "iznenađujuće uspješnim".

I soundtrack filma postigao je veliki uspjeh, a on je prožet elementima r'n'b-a i hip hopa, na kojem su radili brojni slavni izvođači poput Snoop Dogga, Ice Cubea i Pink, ali i Fredra Starra, jednog od članova popularne grupe Onyx, koji se također pojavljuje u filmu u sporednoj ulozi i koji je igrao glavnu ulogu u stvaranju soundtracka. Fredro je poznat i kao suprug naše prelijepe manekenke Korine Longin, a par trenutno očekuje svoje drugo dijete.
 
 
Jedna od zanimljivosti, koju možda nisi znala o filmu, prati glavnog glumca, koji je u vrijeme snimanja imao 31 godinu, no odlično se snašao u ulozi tinejdžera. 
 
I dok su u prvom nastavku filma "Step Up", supružnici Jenna Dewan i Channing Tatum bili profesionalni plesači, u ovom filmu jedina koja je imala profesionalne treninge, bila je Julia Stiles, iako danas možda ovi pokreti nekome izgledaju čudno i smiješno. No, ipak je to bila 2001. godina.
 
 
Koreograf filma, ujedno je bio i koreograf slavnim Backstreet Boysima, a scena u kojoj Sara pleše sa stolicom, na drugoj audiciji za prestižni Julliard, inspirirana je spotom za pjesmu "As Long As You Love Me".  Naime, radi se o identičnoj koreografiji, ako to dosad nisi znala.

Ljubomornu bivšu djevojku glavnog lika, u filmu je odlično odglumila Bianca Lawson, koju su mnogi tada usporedili s pjevačicom Aaliyah-om, no samo po izgledu. Biancu smo posljednje vidjeli u ulogama u popularnim serijama "Pretty Little Liars", "The Vampire Diaries" i "Teen Wolf".
 
 
 
Julia Stiles bila je jedna od perspektivnijih holivudskih glumica, a njezino povlačenje iz filmskog svijeta i dan danas je ostalo misterija. Danas je poznata po radu s brojnim udrugama za ljudska prava, jedno je vrijeme bila i veganka, no nakon što joj je dijagnosticirana anemija, Julia je morala promijeniti navike. Što se tiče njezinog privatnog života, sama je prije nekoliko dana objavila zaruke s kamermanom Prestonom J. Cookom, s kojim je 2015. godine radila na filmu "Go With Me".
 
 
Sean Patrick Thomas danas ima 45 godina te je sretno oženjen s glumicom Aonikom Laurent, s kojom ima i dvoje djece. Prije uloge u spomenutom filmu, Patrick se 1999. godine pojavio i u filmu "Cruel Intensions", a nakon nje nije ostvario neke zapaženije filmske uloge.
 
 
Nekako nam se čini da je večeras idealno vrijeme da ovaj film pogledamo još jednom...