16-godišnja kćer Paula Walkera tuži Porsche zbog tragične smrti svog oca

Foto: Facebook

JE li Porsche kriv za tragičnu smrt jednog od omiljenih holivudskih glumaca?

Njegova 16-godišnja kćer Meadow misli tako, zbog čega je njezin tim odvjetnika sastavio tužbu, tvrdeći kako je njezin otac živ izgorio, zbog neispravnosti automobila.
 
Podsjetimo, Paul Walker tragično je preminuo 30. studenog 2013. godine, a u trenutku smrti bio je putnik u prijateljevom autu.
 
Odvjetnici njegove kćeri tvrde da je u trenutku nesreće, sigurnosni pojas povukao Paulov torzo prema natrag, čime mu je potrgao rebra i zdjelicu te ga doslovno zarobio u sjedalu. U tužbi, koju je ekskluzivno dobio TMZ, stoji i kako vatra nije eskalirala do 1 minute i 20 sekundi nakon udarca. Kada je vatra izbila, Paul je još uvijek bio živ. "Paul Walker udahnuo je čađu u svoj dušnik, dok je auto gorio", stoji u tužbi.
 
Prema policijskom izvješću, crveni Porsche zabio se u rasvjetni stup te potom zapalio zbog prevelike brzine, no odvjetnici tvrde kako je Roger Rodas, Paulov prijatelj koji je sjedio za volanom, neposredno prije nesreće vozio između 101-114 kilometara na sat. "Daj je Porsche imao odgovarajuću stabilizaciju sustava, nesreća se ne bi dogodila", nadalje stoji u tužbi.
 
"Zaključak je sljedeći: Porsche Carrera GT je opasni automobil, kojem nije mjesto na cesti te ne bismo danas ovdje trebali biti bez Paula i Rogera", zaključili su odvjetnici.