20 godina nakon, pjesma "Wannabe" grupe Spice Girls ponovno ujedinila žene s važnom misijom

Foto: Screenshot YouTube, Guliver/Getty

KAD su se prije 20 godina na sceni pojavile Spice Girls sa svojim hitom "Wannabe" nitko nije očekivao da će te brbljave djevojke napraviti pokret koji će osnažiti žene diljem svijeta.

Ove mlade Britanke promovirale su "Girl power" i ideju da žena može biti što god poželi te da ne mora trčati za muškarcima kako bi njezin život bio potpun. Svaka članica grupe bila je drugačija i sasvim svoja što je nagnalo curice i djevojke diljem svijeta da budu ponosne u svojoj koži - bile sportašice, šminkerice, slatkice ili odvažne cure oštrog jezika.

Ovih dana pjesmu i spot "Wannabe" iskoristila je organizacija The Global Goals koja potiče žene da vođama u svojim zemljama izraze svoje želje te se tako približe ideji o jednakosti i ostvare svoja ženska i ljudska prava.



U promotivnom spotu nastupaju djevojke iz Velike Britanije, Kanade, Amerike, Južne Afrike, Nigerije i Šri Lanke te na novi način ponavljaju scene iz ovog kultnog spota koji je označio jednu geneneraciju.

Ovim spotom djevojke pozivaju druge žene da izraze što "stvarno stvarno žele" pa bila to edukacija, prestanak zlostavljanja djece i žena ili jednake plaće.



Ovu kampanju na društvenim će mrežama pratiti hashtag #WhatIReallyReallyWant, a među prvima, na Facebooku ju je objavila Victoria Beckham.