3 namirnice iz kuhinje koje će kosi vratiti izgubljeni sjaj

Foto: Instagram

NE TREBATE trošiti novac na skupe preparate za njegu kose.
 
Sve što vam treba da biste svojoj kosi vratili izgubljeni sjaj i učinili ju ljepšom, pa i zdravijom, krije se u vašoj kuhinji. Postoje određene namirnice koje možete koristiti i u službi ljepote, a u ovom slučaju za njegu svoje kose. Otkrijte o kojim je namirnicama riječ i učinite već danas nešto dobro za svoju kosu:
 
1. Jaja
 
Ovisno o dužini vaše kose, razbijte 2 do 4 jaja i pomiješajte ih s malo maslinova ulja. Kosu zatim operite mlakom vodom, ocijedite i nanesite smjesu. Ostavite da djeluje 5 minuta pa isperite kosu, prvo mlakom, a zatim hladnom vodom. Već nakon prvog tretmana primijetit ćete prve naznake sjajne i glatke kose.
 
2. Jogurt
 
Osim što će joj vratiti izgubljeni sjaj, jogurt će kosu i osnažiti te spriječiti pucanje vrhova. Postupak je jednostavan: kosu prvo počešljajte, pa na nju nanesite obični jogurt (po mogućnosti čvrsti), svežite punđu i pričekajte 20 do 30 minuta. Zatim operite kosu šamponom i regeneratorom.
 
3. Kokosovo ulje
 
Kokosovo ulje odavno je iz kuhinje preselilo kupaonicu, a ima moć potpuno transformirati vašu kosu. Kako? Prvo operite kosu toplom vodom i odmah nakon cijeđenja nanesite na nju malo kokosovo ulja, od sredine glave do vrhova (izbjegnite korijen kose). Ostavite da djeluje pola sata, zatim kosu operite šamponom i regeneratorom. Učinak bi trebao biti vidljiv već nakon prvog tretmana.
 
 
*Bonus savjet
 
Da bi kosa bila lijepa i zdrava, potrebno ju je nahraniti i iznutra. Na vašem jelovniku svakog bi se dana trebalo naći voće i povrće, a barem dva puta tjedno meso i riba. Proteini iz hrane također pomažu kosi vratiti izgubljeni sjaj te ju zaglađuju i čine jačom.
 
Koju ćete od ovih metoda isprobati? Koju god da odaberete, uredite to već danas i ugodno ćete se iznenaditi.