5 beauty tajni Azijatkinja za besprijekoran ten i mladoliki izgled

Foto: Instagram

ŽENE iz Azije poznate su po njegovanoj i blistavoj koži te izrazito mladolikom izgledu.
 
Uvriježeno je mišljenje da je za to ponajviše zaslužna genetika, dok je pravi razlog način na koji brinu o koži. U nastavku otkrijte njihove najbolje čuvane beauty tajne i primijenite ih i u svojoj svakodnevnoj rutini: 
 
1. Metoda 4-2-4
 
Riječ je o beauty rutini baziranoj na vremenu, a brojke označavaju minute koje trebate potrošiti na određeni korak. Prvo četiri minute masirajte lice hidrofilnim uljem na biljnoj bazi, a nakon toga dvije minute kremom za čišćenje lica. Preostale četiri minute provedite umivajući lice mlakom vodom.
 
2. Zaštitni faktor
 
Jeste li primijetili da Azijatkinje često nose kišobrane za sunce? To je jedna od tajni njihovog mladolikog izgleda, baš kao i kreme sa zaštitnim faktorom koje koriste tijekom cijele godine. 
 
3. Rižina voda
 
Redovitim pranjem lica u vodi u kojoj se kuhala riža koža će vam postati meka, a ten ljepši. A rižina voda dobra je i za kosu te se koristi za ispiranje šampona.
 
4. Menta i zeleni čaj
 
Menta i zeleni čaj neizostavni su proizvodi u njezi kože Azijatkinja, a nalaze se i u većini kozmetičkih proizvoda koje već imate. Redovitim korištenjem ove dvije biljke koža će biti puno zdravija i zablistat će.
 
5. Njegujuća ulja
 
Organska ulja, poput kokosova, ulja avokada pa čak i maslinovo, imaju pogodan učinak na kožu lica, ali i ostatka tijela. Kokosovo ulje pruža koži odličnu zaštitu od vanjskih utjecaja, dok će joj maslinovo dati lijepu nijansu te je pritom neće oštetiti.