5 supermoći za preživljavanje narcisoidnog frajera

Foto: Vogue

BILO bi najpametnije pobjeći od takvog, ali ako si već zaljubljena u muškarca koji je zaljubljen u samog sebe, znamo da ti bijeg baš nije na listi prioriteta. Narcisoidni muškarci su teški i komplicirani, ali to ne znači da se i s njima ne može izaći na kraj. Trebat će ti samo nekoliko supermoći.

Realan pogled na svijet
 
Ako želiš preživjeti narcisoidnog frajera, prvo si moraš priznati da imaš posla s jednim. Nije teško - on je najbolji, svi su lošiji od njega, puno priča o sebi i ljubomoran je kad netko drugi dobiva pažnju. Dražesno, zar ne?
 
Strpljenje
 
I samokontrola. Narcisoidni frajeri imaju sposobnost izludjeti i najsmireniju ženu, a ako uspiješ pronaći dovoljno strpljenja i samokontrole da ga ne opališ tavom po glavi kad ima jednu od svojih narcisoidnih epizoda, pobijedit ćeš ga u njegovoj igri.
 
Sebičnost
 
U normalnim vezama sebičnost možda nije najpoželjnija kvaliteta, ali ako si u vezi s narcisoidnim frajerom, upravo te sebičnost može spasiti. On će htjeti da se sve vrti oko njega, a ako si dovoljno "sebična" da mu pokažeš da to neće biti tako, izaći ćeš iz igre kao pobjednik.
 
Moć isključivanja
 
Narcisoidni frajeri su gladni pažnje, a kad ju ne dobiju, spremni su učiniti sve da budu primjećeni. Ako se u tim trenutcima možeš isključiti i jednostavno ignorirati njegove ispade, moći ćeš preživjeti sve.
 
Samopoštovanje
 
Možda najvažnija stavka u cijeloj priči - narcisoidni ljudi često pokušavaju iskoristiti ljude, a puno im je lakše manipulirati osobama koje nemaju samopoštovanje. Najčešće se povuku kad shvate da postoji granica, a upravo će ti samopoštovanje pomoći da otkriješ gdje se ta granica nalazi.