6 stvari kojih se morate odreći ako želite biti istinski sretni

Foto: DKNY

ZNAMO da to želite biti, a mi vam otkrivamo kako ćete to postići.

1. Ograničena razmišljanja

To je nešto što utječe na gotovo svakog od nas. Sumnja u vlastitu snagu i sposobnost može nas itekako držati na mjestu. To su svi oni ljudi, kojima su dobro poznate fraze poput "to je nemoguće", "nisam dovoljno dobar" ili "zašto bi mene netko htio". Tako se odjednom nađete na istom mjestu, kako strahujete i oklijevate, dok bi zapravo trebali znati kako je takav unutarnji jezik vrlo opasan i većinu vremena potpuno neistinit.

2. Potreba da ste uvijek u pravu

Ako ste skloni takvom ponašanju, to nije u potpunosti vaša krivica. Naime, još od mlađe dobi, dobivamo pohvale kada smo u pravu i kazne kada nismo, što predstavlja temelj za naše ponašanje ostatak života. No, stalna potreba da budemo u pravu, također nas vuče prema nazad i čini da se osjećamo jadno. Postavite si svaki put pitanje: želite li radije biti u pravu ili sretni?

3. Nerealna očekivanja

U današnjoj kulturi, svi teže nekom obliku savršenstva, no ne primjećuju kako je održavajući korak sa svojim visokim očekivanjima, razina njihove sreće sve manja. Kao prvo, priznajte si kako savršenstvo ne postoji, a kao drugo, mislite češće na sebe, a manje kako ugoditi drugim ljudima. Kada postavite realnije ciljeve, stvarate i šansu da ih ostvarite.

4. Loše prehrambene navike

Ne kaže se bez veze kako je u zdravom tijelu zdrav duh. Drugim riječima, vrijeme je da si priznate kako vaša prehrana, odnosno ono što unosite u svoje tijelo, ima itekakvog utjecaja na vaše raspoloženje. I dok loša hrana pruža dobar osjećaj, dok ju jedete, nakon što završite obrok, vaše će raspoloženje početi naglo padati. Pobrinite se da barem 80 posto svog vremena jedete što zdravije, jer ćete se tako i osjećati.

5. Izgovori

Jeste li već stavili svoj život i sreću na čekanje sa svim svojim izgovorima? Ako imate dugu listu ciljeva koje još niste ostvarili, to je vrlo vjerojatno zato što si neprestano ponavljate razloge, zbog kojih to ne možete. No, vrijeme je da prestanete pričati i počnete raditi, jer jedino tako ćete ih i ostvariti.

6. Prošlost

Neke stvari doista nije lako pustiti u životu, no to kad-tad morate napraviti, ako želite biti istinski sretni. Da su te stvari bile dobre, nikada ne bi bile dio vaše prošlosti, zar ne? Uostalom, više ih ne možete promijeniti pa je vrijeme da ih ostavite tamo gdje pripadaju.