7 slavnih osoba za koje smo totalno zaboravili da su osvojili Oscara

Foto: Screenshot YouTube, Tumblr

KAD zamislimo "Oskarovce" vidimo Meryl Streep, Clinta Eastwooda, Eddieja Redmaynea i slične glumce, no jeste li znali da i ove slavne osobe kod kuće imaju slavnog kipića?

Anna Paquin

Plavokosa glumica koju poznajemo uglavnom po ulozi Sookie Stackhouse u seriji "True Blood" 1993. godine dobila je Oscara za najbolju sporednu žensku ulogu u filmu "The Piano". Tada je imala 11 godina.



Nicolas Cage

Jadnom Nicolasu karijera već je dulje vrijeme na klimavim nogama, no što ga briga - u vitrini ima Oscara! Osvojio ga je 1995. godine s filmom "Leaving Las Vegas" i to za najbolju mušku ulogu. U filmu je glumio alkoholičara.



Eminem

Da, Eminem! Njegova pjesma "Lose Yourself" iz filma "8 Mile" dobila je nagradu Oscar za najbolju pjesmu i ušla u povijest kao prva rap pjesma koja je osvojila prestižni zlatni kipić.



Rachel Weisz

Predivna Rachel krasi svaki film u kojem se pojavi no jeste li znali i da je osvojila Oscara 2005. godine za najbolju sporednu ulogu u filmu "The Constant Gardener"?



Bruce Springsteen

I slavni pjevač kod kuće ima Oscara. Osvojio ga je 1994. za pjesmu "Streets of Philadelphia" koja je svirala u kultnom filmu "Philadelphia" s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi.



Renée Zellweger

Neodoljiva "Bridget Jones" zapravo nije najhvaljenija uloga u životu ove plavokose glumice. Oscara za najbolju sporednu ulogu dobila je za film "'Cold Mountain" 2004. godine.



Kevin Costner

Potez svog života Kevin Costner je napravio kad je snimio film "Dances with Wolves" koji je sam režirao te u kojem je glumio glavnu ulogu. Kući je 1991. odnio dva Oscara - za najbolji film i najboljeg redatelja.