8 pravila za nanošenje parfema, kako biste što duže lijepo mirisali

Foto: Instagram

POSTOJE točno određena pravila na koja mjesta i na koji način biste trebali stavljati parfem.

Mi vam ih danas otkrivamo baš sva, kako vam on ne bi trajao kraće nego što je predviđeno, posebno u ovim toplim ljetnim mjesecima.

1. Pravilno nanošenje

Zaboravite na utrljavanje parfema u kožu. Trljanjem samo stvarate toplinu,koja će promijeniti njegov miris i uzrokovati to da će vam brzo ispariti.

2. Nemojte nanositi parfem na odjeću

Jednostavno je: parfemi sadrže ulja pa vam mogu ostati mrlje.



3. Parfem i dezodorans

Pravilo je sljedeće: ako koristite dezodorans jakog mirisa, parfem vam nije potreban. A ako ne možete zamisliti izlazak iz kuće bez parfema, onda koristite neutralni dezodorans.

4. Parfem se ne stavlja preko...

... krema, losiona, mirisnih ulja, jer onda dolazi do reakcije s drugim kemikalijama na koži.

5. Parfem se stavlja...

... iza ušiju, na vrat, ali i na dijelove tijela koji se griju, zrače toplinom i gdje se najviše osjeti puls. To su pupak, unutrašnja strana laktova i potkoljenica.

6. Parfem i tuširanje

Najbolje bi bilo da parfem nanosite odmah nakon tuširanja jer će trajati duže ako se nanese na vlažnu kožu.



7. Mijenjanje parfema

Noću i u hladnijim mjesecima, stručnjaci preporučuju jače i muževnije mirise, a po danu te u toplijim mjesecima laganije i prozračnije varijante. Jesen i zima idealni su za mošus i drvenaste mirise, a ljeto i proljeće za cvjetne i citrusne.

8. Količina parfema koja se nanosi

Parfemi sadrže oko 30 posto parfemskog ekstrakta, a primjerice toaletna voda 5-10 posto. Zato parfem špricajte najviše dvaput ako je on jak, dok toaletnu vodu možete nanijeti i četiri puta.