82-godišnja glumica provela sedam sati kod frizera da bi postala sijeda

Foto: Reuters Pictures/Guliver, EPA-EFE, Instagram

IAKO je preskočila crveni tepih, Jane Fonda se pojavila na pozornici dodjele Oscara i sve iznenadila svojim izgledom.

Glumica je dodijelila nagradu za najbolji film koja je ove godine pripala južnokorejskoj crnoj komediji Parazit, a na pozornicu je ušetala sa sijedom i dosta kraćom kosom.

Iako su joj 82 godine te je vjerojatno i prirodno sijeda, Jane je svoju plavkastu kosu trebala obojiti u sivo, a makeover je potrajao čak sedam sati, što je na Instagramu otkrio njezin frizer.

Kolorist slavnih Jack Martin u opisu fotke je napisao i da je glumica za to vrijeme strpljivo sjedila i zapisivala bilješke za svoju nadolazeću knjigu, a otkrio je i zašto je odjednom odlučila postati sijeda.

"Zatražila je da je obojim u hladnu srebreno-plavu nijansu kako bi iznenadila sve na Oscarima. Bila je jako zadovoljna rezultatom", napisao je između ostaloga Martin.

Plan joj je upalilo, a osim što je sve iznenadila novom bojom kose, glumica je zablistala u ponovljenom izdanju i time potvrdila da će se držati nedavno danog obećanja.

Naime, tijekom jednog od klimatskih prosvjeda u kojima redovito sudjeluje, okupljenom mnoštvu je obećala da više neće kupovati odjeću i da je crveni kaput, koji stalno nosi na tim prosvjedima i koji je čak i na Oscarima prebacila preko ramena, njezina posljednja kupnja, piše Glamour.

Da to nisu bile samo prazne riječi, potvrdila je tako što je za dodjelu filmskih nagrada obukla haljinu koju je već nosila i to prije šest godina.

Nezaboravnu svjetlucavu crvenu haljinu s resicama i šljokicama koju potpisuje Ellie Saab Jane je prvi put nosila 2014. godine na Filmskom festivalu u Veneciji i definitivno ju se isplatilo reciklirati jer joj i dalje stoji fantastično.