Anina seksi kuhinja: Malo ljetno osvježenje

DRAGE naše Rouge kuharice, ovaj vam vikend donosimo lubenicu na dva načina - kao slanu salatu u kombinaciji s feta sirom i kao osvježavajući desert. Ako ste ljubiteljice lubenice, isprobajte naše recepte i probajte ovo osvježavajuće i zdravo voće na malo drugačiji način. Za glavno jelo odabrale smo jednostavnu hladnu salatu od tune, koja se brzo priprema i vrlo je ukusna. Dobar tek!

Salata od lubenice

Potrebno:

1 kg lubenice

400 g feta sira

100 g pinola

1 vezica metvice

sol i maslinovo ulje

Priprema:


Dobro ohlađenu lubenicu izrežite na komade te po njoj izmrvite feta sir, pospite pinjole i
listiće mente. Začinite maslinovim uljem i posolite. Budite oprezni kad solite jer je feta sir
jako slan. Salatu nemojte miješati i poslužite odmah jer lubenica počne puštati vodu nakon
nekog vremena!

Hladna salata od tunjevine

Potrebno:

500 g tjestenine

1-2 konzerve tune

2 paprike

250 g mini rajčica

1 svježi krastavac

1 limenka kukuruza šećerca

200 ml kiselog vrhnja

100 ml majoneze light

200 ml nemasnog jogurta

Priprema:

Sitno narežite paprike, mini rajčice i krastavac. Kukuruz ocijedite od viška tekućine. U posudi
pomiješajte kiselo vrhnje, jogurt i majonezu. Posolite i popaprite. Tjesteninu skuhajte al dente
i kada se ohladi dodajte joj povrće,tunjevinu, prelijte umakom i lagano promiješajte. Umjesto
tunjevine možete dodati piletinu ili puretinu.

Desert od lubenice


Potrebno:

300 ml šlaga

600 g lubenice narezane na kocke

3-4 žlice maraskina

1 naranča

1 vanilin šećer

Priprema:


Narežite lubenicu i dobro rashladite. Šlag istucite tako da bude polutekuće strukture. Dodajte
mu žlicu maraskina te 3 žlice soka i malo naribane korice od naranče. Narezane kocke
lubenice prelijte s preostalim maraskinom i zasladite vanilin šećerom. Stavite ih u čaše ili
zdjelice i prelijte pripremljenim šlagom.