Brand Herve Legere otpustio direktora Patricka Couderca nakon uvredljivih izjava na račun punašnih žena i lezbijki

Foto: Herve Legere

NAKON niza uvreda, koje je uputio gotovo svim ženama svijeta, Patric Couderc osjetio je posljedice za izrečeno.

Podsjetimo, direktor kuće Herve Legere nedavno je, za The Mail On Sunday, izjavio sljedeće: "Ako si predana lezbijka, i nosiš hlače cijeli život, sigurno ne želiš kupiti haljinu Leger. Lezbijke žele izgledati muškobanjasto." No, nije stao na tome.
 
"Ono što ne primjećuješ je da je tvoje poprsje nekoliko centimetara prenisko, jer imaš 55 i vrijeme je da shvatiš da više ne možeš pokazivati sve kao kad imaš 23", dodao je. Drugim riječima, za Patricka sexy i uske Herve Legere haljine mogu nositi samo žene idealnih tjelesnih proporcija.
 
Nakon što su njegove izjave izazvale buru reakcija među pripadnicama ljepšeg spola, kratkim priopćenjem tvrtke, saznali smo kako je dotični dobio otkaz.
 
"Naš brand zgrožen je izjavama Patricka Couderca i to nije ono što misli tvrtka. Naš brand slavi senzualnost, glamur i ženstvenost, ali bez ikakve diskriminacije", stoji u priopćenju.
 
Naravno, to je bio najpametniji potez, koji je tvrtka mogla napraviti, s obzirom da su brojne žene, uključujući i one slavne poput Kim Kardashian i Hayden Panettiere, odmah počele pozivati na bojkot branda putem svojih društvenih mreža te tražiti otkaz za Couderca.
 
Nadamo se da se ovakve stvari ubuduće više neće ponavljati.