Čista koža i blistav ten: Zašto bi trebala nabaviti Omega 3 masne kiseline već danas

Foto: Shutterstock

ZA LIJEPU kožu važna je dobra njega te odgovarajući proizvodi, no još je važnije paziti na ono što unosiš u tijelo. Svi znamo da pržena, slana i slatka hrana loše utječe na ten, no znaš li i da tvom tenu, uz vodu, voće i povrće, mogu pomoći i kapsule s Omega 3 kiselinama?

Omega 3 masne kiseline tijelo ih ne može samo proizvesti već ih mora dobiti iz hrane, a dokazano je kako pomažu pri postizanju lijepog tena, prenosi portal Beauty High.

"Prozirne žute kapsule s Omega 3 masnim kiselinama pomažu u borbi protiv akni i prištića, suhe kože, psorijaze te raka kože.", kaže  Dr. Yael Halaas te dodaje "Ovaj dodatak prehrani donijeti će pozitivne rezultate za sve tipove kože pa čak i za masnu i problematičnu. Ne bi ih smjeli piti jedino ljudi koji imaju dijagnosticirane krvne bolesti."

I još! Omega 3 masne kiseline mogu znatno smanjiti i učestalost bolesti srca i krvnih žila, pomažu pušačima da očuvaju zdravlje, sprečavaju nastanak karcinoma dojke, prostate i debelog crijeva te se preporučuju tijekom trudnoće.