Cro-A-Porter noć za pamćenje: Naglašena ženstvenost začinjena prstohvatom urbane čarolije oduševila publiku

 Foto: Goran Matijašec

VELIČANSTVENU treću večer ovosezonskog Cro-A-Portera publika je odgledala s oduševljenjem i to zbog niza izvrsnih revija koje nisu ostavljale mjesta razočaranju. Dok je na prvoj i drugoj večeri CAP ugostio i avangardne dizajnere treća večer bila je rezervirana isključivo za snažne, ženstvene kolekcije. Pogledajte rezime:

Matija Vuica

Popularna Matija Vuica večer je otvorila sa stilom, prikazavši svoju izvrsnu novu kolekciju "Žena - Diva". Poznata kao perfekcionistica, Vuica se potrudila da dojam bude apsolutno savršen pa je uz romantičnu glazbu Lane Del Rey i izvrsnu scenografiju, lica svojih manekenki posula srebrnim šljokicama. Beskrajno ženstvene toalete izrađene od najfinije čipke i prozirnih materijala koji obavijaju tijelo poput čarobne paučine izmamile su dah ženama, koje su željno iščekivale da vide svaki sljedeći model koji je trebao stupiti na pistu. Graciozne duge i kratke haljine svakako su nešto za čime će sljedeće sezone žudjeti mnoge Hrvatice, a vjerujemo kako su u Matijinim haljinama mnoge prepoznale i svoju buduću vjenčanicu.

Arileo

Splitski Arileo jednostavno nas je oduševio nevjerojatno nosivom, no apsolutno glamuroznom i neponovljivom kolekcijom za odvažne, seksi žene. Njihove zanosne kombinezone slobodno možemo proglasiti apsolutnim must have komadima za sljedeću sezonu, a kada tu ubacimo i glamurozne tirkizne haljine sa zanimljivim rješenjima i izvrsnim krojevima, možemo samo reći - Bravo, Arileo!

Sonja Lamut

Simpatična Sonja Lamut donijela je osvježenje na modnu pistu Cro-A-Portera prikazavši razigranu kolekciju prepunu nevjerojatnih komada koji su odmah odletjeli na našu "moram imati" listu. Eksplozija boja, bogati materijali i beskrajna raznolikost - to je stil maštovite dizajnerice koja se i ovog puta pokazala u najboljem svjetlu. Obožavamo kompletiće hlača i topova u istom dezenu, neobične jaknice, suknje u stilu pedesetih i topove s oversized mašnama, a ugodno nas je iznenadila vrativši jedan svima nam poznat komad iz djetinjstva - kombinezon sa širokim tregerima, no ovog puta na potpuno ženstven način.

Ledenko

Popularni hrvatski brand luksuznih cipela, Ledenko, pokazao je svoju najnoviju kolekciju. Kao i obično, Ledenko preferira super visoke pete i žarke boje zbog kojih niti jedna njihova klijentica neće ostati nezamijećena. Detalji poput cvijeća, mašnica i šarenih motiva na zanimljiv su način ukrasili Ledenkove cipele, uz koje je dovoljna čak i najjednostavnija haljina.

MARKA by Marija Cvitanović

Marija Cvitanović sinoć je predstavila svoju drugu reviju u sklopu svog modnog branda Marka. Novopečena dizajnerica orijentirala se na večernje haljine pa se tako u njezinoj kolekciji mogu pronaći dugačke večernje toalete, ali i kratke koktel haljine. Satenske haljine koje se vješto pripijaju uz žensko tijelo okosnica su ove revije, a ženstveni krojevi nešto na čemu dizajnerica inzistira. Zaštitno lice same kolekcije, prekrasna Bojana Gregurić, pokazala je svoju savršenu figuru u crno - bijeloj haljini te pokupila gromoglasan pljesak publike.


JET LAG

Genijalni duo Jet Lag hrvatskoj je publici predstavio izuzetno zanimljivu i urbanu kolekciju za cure i dečke koji su stalno u pokretu. Izvrsne bomber jakne, suknje punog kruga, visori, inovativne sportske haljine i kratke hlačice čine idealnu proljetno - ljetnu garderobu za svaki dan. Dečkima su cure, pak, namijenile šuškavce, jaknice i tri četvrt hlače te  zanimljive ruksake. Veliki plus za koreografiju te zig zag šare na kosi.

Boris Pavlin

Začarane princeze Borisa Pavlina odvele su nas u neki drugi svijet, u kojem užurbana gradska vreva ne postoji te u kojem žene svakodnevno nose bajkovite haljine protkane najfinijim materijalima. Oduševili su nas prekrasni detalji, vidljivo vrhunska izvedba te prekrasni otvori na leđima kojima je Pavlin dodatno uljepšao neke modele. Čarobno lijepe haljine ukrašene motivima leptira te cvijećem od tkanine savršen su izbor za djevojke koje se žele osjećati pout filmskih diva i biti uvjerene kako se nitko neće pojaviti u istoj haljini. Na samom kraju revije, publiku je iznenadio "flash mob" zbor čiji su se članovi odjednom počeli dizati iz publike i pjevati. Savršen završetak savršene večeri.