Intelekt prije svega: Četiri pravila za vezu sa štreberom

ON je pametan, pomalo sramežljiv, možda i nespretan, voli znanost, video igre, stripove i slične stvari. Drugim riječima, on je štreber! A dobro znamo da su oni vrsta koju žene često previde, a kad odluče izaći s njima - nađu se na prilično nepoznatom teritoriju.

Cijeni ga

Kad započnemo vezu sa štreberom, često se fokusiramo na negativnu stranu njegovog štreberstva, primjerice na igranje igrica do jutarnjih sati. Umjesto toga, fokusiraj se na njegovu inteligenciju, vjernost i ostale lijepe karakteristike kojima raspolaže.

Ne kritiziraj njegov štreberski ukus

Dobro, možda nećeš shvatiti zašto mu je stan pretvoren u svojevrsni oltar "Star Warsima" ili zašto namjerava biti Frodo za maškare, ali imaj na umu da svi imamo svoje "posebne" interese koje drugi možda ne bi shvatili. Uostalom, nečiju bi opsesiju nogometom ili autima tolerirala, zar ne?

Interesiraj se

Naravno da se ne moraš baviti istim stvarima kao i on ako te ne interesiraju, no s vremena na vrijeme pokaži malo znatiželje glede onoga što znaš da mu je bitno. Primjerice, nedavno je Disney objavio kako je otkupio čitavu "Star Wars" franšizu te da će snimiti još nekoliko nastavaka, koje obožavatelji s nestrpljenjem očekuju. Obrati pažnju na vijesti tog tipa ili probaj zaigrati s njim World of Warcraft ili Dragon Age.

Zajednički teritorij


Iako vas zanimaju različite stvari, sa svojim bi se štreberom mogla dobro zabaviti ako nađete nešto što će vam oboma biti zanimljivo, poput gledanja serija ili filmova. Vjerujemo da će se serije poput "Game of Thrones" ili "Hunger Games" svidjeti i tebi.