Intervju sa sestrama Boudoir: Samo naše prijateljice znaju raspoznati koju je haljinu kreirala Martina, a koju Morana

Foto:  Mladen Šarić, Ilustracija Index

SLAVNE hrvatske dizajnerice Morana Saračević i Martina Čičko Karapetrić ovih su dana izbacile novu cruise kolekciju pod nazivom "Fiskultura Gothlite".

Popričali smo s dizajnericama koje stoje iza branda Boudoir i doznali kako izgleda njihov kreativni proces, koje su materijale koristile u novoj kolekciji i još mnogo toga...

 Izbacili ste cruise kolekciju inspiriranu Pastel Goth trendom. Kako ste došli na tu ideju?


"Pastel Goth stil nam je jako blizak jer mi u našem izričaju podjednako koketiramo i sa romantikom i sa gotikom tako da nam je ta subkultura izuzetno bliska, ali i primjenjiva na dnevnu garderobu."

U kolekciji "Fiskultura Gothlite" prevladavaju bomber jaknice, široke suknje i majice sa zanimljivim printevima - volite li i sami nositi takve komade u toplijim danima?

"Da! Često kreiramo polazeći od samih sebe, radimo komade koje bi prvenstveno i same nosile vjerujući da će se sviđati i širokoj publici."

Koje ste materijale koristili u cruise kolekciji?

"Pamuk i razne kombinacije s njim. Prvi put smo radile ful print na krojne dijelove i to nam je bio izazov i zadovoljstvo."

Kome je namijenjena kolekcija "Fiskultura Gothlite"? Opišite nam djevojku koja odražava ideale branda Boudoir.


"Ova kolekcija je namijenjena svim curama koje vole svoju garderobu oplemeniti s ponekim edgy komadom. Idealna bi bila tipična gothlite djevojka s pastelnim pramenovima ili roza kosom, međutim ova kolekcija je namijenjena svim trendsetericama i ljubiteljicama mode."


Kampanja s manekenkom i kosturom zaista je efektna. Kako je izgledalo snimanje?

"Ideja fotografa je bila da uklopimo u priču kostura s obzirom da se taj motiv provlači u detaljima kroz printeve. Snimanje je bilo jako zabavno! Kostura smo posudili u Medicinskoj školi, a fotograf Mladen Šarić ga je postavljao u poze sa modelom."

Kako izgleda stvaralački proces dvojca Boudoir? Radite li zajedno na svakom komadu ili svaka dizajnerica zasebno kreira određene detalje i komade?


"U principu svaka radi svoje, teško je razlučiti koju haljinu je kreirala Morana , a koju Martina jer imamo zaista sličan stil i to znaju raspoznati samo najbliže prijateljice. Međutim zna se desiti to da gornji dio haljine kreira jedna, a donji dio druga. Rezultat je uvijek super!"

Koji je najljepši, a koji najteži dio dizajnerskog posla?


"Nema teškog djela, mi stvarno uživamo i u kreiranju i u komunikaciji s našim klijenticama."

Godinama stvarate prepoznatljive Boudoir modele koji su bezvremenski, no svaka kolekcija donosi nova uzbuđenja - gdje crpite inspiraciju?

"Inspiracija proizlazi iz kontinuiranog rada. Svaka nova kolekcija započinje kreiranjem "prve haljine". Ta haljina simbolizira odmak od prošle kolekcije u materijalu, kroju i estetici općenito, te postaje baza za nadogradnju cijele nove priče. Naše se kolekcije redovito nadovezuju jedne na drugu i često citiramo same sebe."

Kako želite da se žene osjećaju kad nose vaše kreacije?

"Posebno i lijepo."

 Kako izgleda idealna ljetna kombinacija branda Boudoir za gradsku curu u pokretu?


"Fiskultura suknja, tube top i visoke tenisice."