"Jane the Virgin": Zabavan mix meksičke telenovele i američke ljubavne komedije

Foto: Guliver/Getty, Press Foto

NEDAVNO je krenula nova tv serija "Jane the Virgin" koja će sigurno oduševiti djevojke koje obožavaju romantične ljubavne zaplete.

Premda je nastala prema istoimenoj meksičkoj sapunici, ova je serija na neki način parodija popularnih telenovela, a sve zavrzlame glavne glumice prati glas naratora Anthonyja Mendeza, što seriji daje dodatnu "latino notu".

O čemu se radi?

Glavnoj junakinji Jane stroga je baka od malih nogu usadila misao kako do braka mora biti djevica, čega se Jane strogo pridržava jer ne želi završiti poput svoje majke koja ju je rodila sa samo 16 godina.

Janeina majka Xiomara

Jane sa zaručnikom policajcem uskoro namjerava uploviti u brak no problemi nastaju kad je tijekom rutinskog pregleda ginekologica zabunom oplodi i to spermom njezinog šefa, zgodnog bogataša s kojim se Jane jednom poljubila u mladosti.

Sexy bogataš Rafael, nasljednik hotela u kojem Jane radi

Taj dan na oplodnju je zapravo došla njegova zlobna žena koja je htjela ostati trudna kako bi ga zadržala i dobila novce prema predbračnom ugovoru, no ginekologica (koja je i sestra sexy bogataša) zabunom sjemenom oplodi Jane koja je samo došla na papa-test.

Janein zaručnik Brett, Rafaelova zla žena Petra i Rafael

Naravno, bogataš je bolestan pa je ovo njegova zadnja prilika da dobije dijete, a Jane nakon sve te zbrke doznaje kako je trudna premda je još uvijek djevica.

U priču ulazi i Janein biološki otac, sada slavni glumac iz sapunice koju Jane obožava. Janeina majka tek ga je sad obavijestila da ima kćer i on svim silama želi postati dio njezinog života.

Rogelio De La Vega, slavni glumac iz sapunica i biološki otac glavne junakinje

Ne razumijete ništa? Naravno, pa riječ je o meksičkoj sapunici na američki način, no obećajemo da ćete sve razumjeti čim pažljivo pogledate prvih par epizoda.