Jedan od najslavnijih sladoleda stigao u Zagreb: Donosimo priču o brandu Ben&Jerry´s

Foto: Ben&Jerry's, Tumblr

SLADOKUSCI koji su dulje vrijeme boravili u inozemstvu sigurno su upoznati sa svim čarima prefinih sladoleda branda "Ben&Jerry's".

Vesele kutijice i nazivi kao što su "Coffee, Coffee BuzzBuzzBuzz!", "Phish Food" i "Baked Alaska" osvajaju na prvu, a maštovite kombinacije okusa, često upotpunjene oblicima kao što su čokoladne ribice, rijetko koga ostavljaju ravnodušnim.

Veseli nas što je ovaj sladoled napokon došao u Zagreb, i to u dućan "Foodness", a mi vam donosimo priču o sladoledima ovih njujorških prijatelja iz djetinjstva.

Priča o nastanku i uspjehu branda Ben&Jerry's:

Ben Cohen i Jerry Greenfield zajedno su odrasli u New Yorku, a nakon što su 1977. završili dopisni tečaj iz pravljenja sladoleda, odlučili su započeti biznis.

Sladoled Ben&Jerry's nastao je 1978. godine u Americi kada je prvi dućan otvoren na benzinskoj postaji u Vermontu. Kako bi obilježili prvu godišnjicu poslovanja, proglasili su dan "besplatnih kuglica sladoleda", a tu tradiciju i danas poštuju u svojim brojnim prodavaonicama.

1980. godine počeli su pakirati sladoled u "teglice" kako bi ga mogli razvoziti po dućanima te su se svake godine sve više širili po Americi i postajali sve popularniji.

Zahvaljujući odličnim marketinškim vještinama, privlačili su kupce potezima kao što su izrada najvećeg sladoleda na svijetu, "krava-kamion" u kojem se mogao kupovati sladoled, zgodni nazivi proizvoda te još zanimljivija pakiranja...

1991., nakon brojnih godina istraživanja izbacili su "Chocolate Chip Cookie Dough" u kartonskoj kutijici i taj sladoled je postao ogromni hit, a 1994. pojavio se i u Velikoj Britaniji.

Ovaj brand dobio je brojne nagrade, zalaže se za prava životinja i djece te za okoliš, a u svojoj ponudi imaju i sladoled bez masnoće, kolesterola i laktoze.