Kako napraviti savršen radni kutak u kući?

Foto: weheartit

RADIŠ li od doma, vrlo je bitno da tvoj radni kutak bude ugodan. Kako ćeš to najlakše postići?

1. Bez privatnih stvari
 
Stručnjaci upozoravaju kako je jako bitno odvojiti poslovni i privatni dio, jer ćeš se jedino tako moći koncentrirati na posao. Dio koji ćeš pretvoriti u ured, nemoj puniti privatnim stvarima.
 
2. Kutak blizu prozora
 
Izlaganje prirodnom svjetlu - posebno u jutarnjim satima - pojačat će tvoju dnevnu dozu energije za čak 35 posto, otkrilo je istraživanje Sveučilišta Northwestern. Također, to može poboljšati i tvoj san, prenosi MSN.
 
3. Idealna temperatura
 
Ako je tvoj radni prostor prevruć ili prehladan, teže ćeš se koncentrirati na posao, potvrdila su danska i kineska istraživanja. I dok će nekim ljudima odgovarati toplija ili hladnija okolina, prosječna idealna temperatura za maksimalnu produktivnost je 21°C.
 
4. Odaberi pravu boju
 
Istraživanje Sveučilišta British Columbia otkrilo je kako crveni zidovi ili prostor s crvenim detaljima i priborom mogu poboljšati tvoju pozornost na detalje. S druge strane, plava boja umiruje i tako potiče tvoju kreativnost.
 
5. Bez televizije
 
Televizija je najveća smetnja za ljude koji rade kod kuće, potvrdila su istraživanja i topuno veća od ostatka obitelji, kućnih ljubimaca, zvukova perilice i slično. Dakle, gledanje ili slušanje televizije ostavi za pauzu ili slobodno vrijeme.