Mala make-up škola: Pravila za korištenje snažnih boja

CRVENI ruž uvijek je u modi, a neonske nijanse sjenila za oči odlične su za vruće jesenske tulume, no znaš li kako pravilno koristiti "snažne" kozmetičke proizvode?

Snažne boje na licu izgledaju izvrsno, no s njima je potrebno uskladiti i boje ostalih proizvoda kako na tvom licu umjesto seksi make-up looka ne bi nastao cirkus pa ti donosimo nekoliko savjeta kojih bi se uvijek trebala pridržavati.

1. Uz ruž boje fuksije koristi narančasto rumenilo

Mnoge cure uz izražajan ružičasti ruž koriste ružičasta rumenila, no zbog toga lice izgleda djetinjasto, a šminka umjetno. Uz ruž boje fuksije koristi boju breskve ili žarko narančasto rumenilo, a ako imaš tamniju put, možeš posegnuti i za smećkastim nijansama sa svjetlucavim česticama.



2. Uz crveni ruž važan je samo dobar ten

Koristiš li crveni ruž važno je dobro ujednačiti lice puderom kako se ne bi nazirali prištići ili mrlje od kapilara, no s rumenilom ne trebaš pretjerivati. Uz crveni ruž, obraze je dovoljno samo malo "oprašiti" bronzerom kako bi se naglasile koture lica.



3. Žarka sjenila obožavaju crni tuš

Sjenila u neobičnim bojama poput žarko žute, ružičaste, narančaste ili tirkizne super izgledaju u časopisima, no u stvarnom životu važno ih je upotpuniti crnom olovkom ili tušem kako se oči ne bi vizualno "izgubile" na licu.



4. Zaboravi na kombinacije "isto sjenilo-ista maskara"


Koristiš li zeleno sjenilo, nemoj posezati za zelenom maskarom. Želiš li izbjeći crnu maskaru uz zeleno sjenilo koristi smeđu maskaru, uz plavo ljubičastu, uz smeđe bordo, a uz sivkaste ili svijetloružičaste nijanse plavu.