Mali savjeti za velike životne promjene

Foto: Blumarine

UNAPRIJEDITE život uz ove malene promjene koje itekako imaju svoju veličinu...

1. Uvijek imajte novac sa sobom. Ne morate nositi velike količine novca, no imajte dovoljno za neki obrok, piće, vožnju taxijem. Nikada ne znate kada će vam se nešto dogoditi ili iskrsnuti. 
 
2. Prije no što se uputite u dućan, napravite popis za kupnju. Tako ćete ciljano kupiti sve što trebate, a i nećete ništa zaboraviti kupiti. 
 
3. Naučite reći 'ne'. Nemojte pristajati na sve samo zato što želite biti pristojni i što se ne želite zamjeriti. Život je prekratak da biste radili stvari koje zapravo ne želite!
 
4. Prestanite pratiti stranice s prodajom kojima ne možete odoljeti. Nedostaje li vam novca ili ga nemate dovoljno, odredite si prioritete i ne trošite na ništa što vam nije nužno. 
 
5. Biciklirajte i pješačite što je više moguće. Nastojte biciklom ići svakodnevno na fakultet, posao, u kupovinu. Uštedjet ćete vrijeme i novac i učiniti puno za svoje zdravlje i tijelo.
 
6. Radni prostor na poslu, ali i u kući, ukrasite sobnim biljkama. Podignut će vam raspoloženje, osigurati dodatne količine kisika i uljepšati radni prostor.
 
7. Uvijek u torbi imajte rokovnik kako biste mogli zabilježiti svaku ideju koja vam padne na pamet i sve što ne smijete zaboraviti.
 
8. Redovito izvodite Kegelove vježbe. Vaš partner će vam biti zahvalan, a i vama samima će seksualni život biti kvalitetniji.
 
9. Uvijek radite 'back up' i redovito na sigurno pohranjujte sve datoteke s mobitela i kompjutera. 
 
10. Listu tjednih ili dnevnih obaveza pretvorite u raspored sati za taj tjedan ili dan. Bit ćete efikasnije ako točno znate kada što trebate obaviti.
 
11. Odlazite na spavanje i ustajte u približno isto vrijeme kako bi vaš bioritam funkcionirao bez stresa.
 
12. Pronađite dobru krojačicu. Prije ili kasnije ćete shvatiti koliko vam se isplati krojiti odjeću po mjeri.
 
13. pronađite svoj zaštitni parfem. Uvijek ga imajte uz sebe i na sebi i neka vas ljudi po njemu prepoznaju.
 
14. Otkrijte savršen dnevni ruž koji pristaje vašem tenu i vašoj kosi i uvijek ga nosite na usnama.
 
15. Uvijek se vežite kada sjedate u auto, bez obzira na to tko vozi, kakav auto vozi i na koliko dugu relaciju idete. 
 
16. Češće kupnju obavljate na placu, a rjeđe u super marketima. Tako ćete u širokom luku zaobilaziti junk food koji vreba na svakom koraku.
 
Izvor: Cosmopolitan