Ne znate kako zaprositi dragu? Za 10 tisuća dolara ima onih koji to znaju!

Foto: Screenshot Youtube

NEKAD su samo vjenčanja bila skupa. Danas su to i zaruke.

Pretpostavljamo da većina zaruka ima ovakav ili sličan scenarij: muškarac dovede ženu na neko lijepo i simbolično mjesto, nabaci nekoliko komplimenata, klekne, izvadi zaručnički prsten i postavi sudbonosno pitanje. No, čini se da je tako bilo nekad. Danas to mora izgledati kao scena partyja iz "Velikog Gatsbyja".
 
Barem je tako ako pitate stručnjakinju Sarah Pease, poznatiju kao organizatoricu zaruka. Da, dobro ste čuli. Njezino sjedište je u New Yorku, a početna cijena njezinih usluga iznosi 1900 - 2900 dolara i ona uključuje samo planiranje prijedloga. Što posebniju prosidbu želite, to cijene idu prema gore.
 
"Za posebne zahtjeve, cijena može ići i do 10 tisuća dolara", otkrila je za Cosmopolitan. S obzirom da prosječno vjenčanje, prema njihovom izračunu košta oko 40 tisuća, iznos je itekako sulud.
 
Najluđa prosidba u karijeri bila joj je kad ju je čovjek nazvao s aerodroma, da  organizira prosidbu dok on sleti iz Dallasa u New York. Najdraže su joj tematske prosidbe, od bajki do Harry Pottera. Slično ludilo zahvatilo je i Veliku Britaniju, gdje Sam Sheppard naplaćuje svoje usluge i do 15 tisuća dolara.
 
Stručnjaci otkrivaju kako je popularnost takvog posla porasla od pojave društvenih mreža i javnog objavljivanja slika i videa takvih trenutaka. Svi žele nešto veliko, jer to imaju i drugi. 
 
"Postoji pritisak na muškarcima da to bude nešto nezaboravno, što će uhvatiti kamera ili što će se mjesecima usmeno prepričavati obitelji i prijateljima", zaključili su.
 
Kao da čin nije poseban sam po sebi. Ah, Amerika...