Ništa ti neće ovaj dan pokvarit: Malim trikovima do dobrog raspoloženja

Foto: glass Magazine

POTREBNO ti je nekoliko brzih načina kako bi se osjećala bolje? Imamo rješenje!

1. Prisjećanje na dobra stara vremena
 
Kad se prisjećamo uspomena, naš um nam omogućuje da se prisjetimo kako smo se i osjećali tada. Zato je bitno da se prisjetiš samo onih najboljih, pozitivnih trenutaka.
 
2. Popodnevni odmor na kauču
 
U moru svakodnevnih obaveza, popodnevni odmor često se čini kao pravi luksuz. No, govorimo o 15-30 minuta odmora, za koji stručnjaci tvrde da može poboljšati kratkoročno raspoloženje, budnost i produktivnost,  za to vrijeme ništa ne može propasti. Teško je biti sretan, ako nam fali sna, prenosi Msn Living.
 
3. Makni se od ekrana
 
I to je vrlo vjerojatno jedan od razloga zašto se osjećaš loše - predugo gledanje u ekran, bilo kompjutera, televizora, mobitela itd. Pokušaj kad god stigneš (stručnjaci ističu svakih 90-120 minuta), napraviti malu pauzu od desetak minuta i maknuti se, kako bi napunila baterije.
 
4. Boca s vodom mora biti pri ruci
 
Istraživanjem, objavljenom u časopisu Journal of Nutrition, utvrđeno je da čak i blaga dehidracija može kod zdravih žena potaknuti osjećaj pesimizma, umora te loše koncentracije. Dvije litre vode dnevno potrebno je kako bi tvoj mozak i tijelo bili sposobni za sve zadatke.
 
5. Miris cvijeća
 
I to je dokazalo jedno istraživanje, koje je jednu grupu ljudi stavilo u prostoriju bez cvijeća, a drugu u onu s cvijećem. Ispitanici su morali napisati nešto o tri najvažnija događaja u životu. Oni koji su bili okruženi cvijećem, napisali su tri puta više lijepih riječi od ostalih. Čini se kako miris cvijeća doista može momentalno popraviti raspoloženje.
 
6. Osmijeh, najdraža pjesma, pomoć drugima
 
Na ove male znakove samo podsjećamo, jer su odavno poznati kao dobar način za podizanje raspoloženja. Tri dobra djela dnevno, smanjuju simptome depresije za čak 94 posto.