Otkriveni svi detalji vezani uz vjenčanje Georgea Clooneyja i njegove Amal

Foto: JLP

GEORGE Clooney napokon je rekao "uzimam".

Iako ovo nije prvo njegovo vjenčanje, mnogi kao da su zaboravili na ono prvo, 1989. godine s glumicom Taliom Balsam te se posljednjih tjedana pričalo samo o ovom. Slavni glumac oženio je svoju djevojku i uspješnu odvjetnicu Amal Alamuddin ovog vikenda u zanosnoj Veneciji, a sad su se saznali i brojni detalji.
 
Ceremonija je započela u 20 sati u hotelu Aman Canal Grande. Golupčići su izrekli zavjete ispod luka od bijelih ruža, i to one koje su sami napisali. "Ceremonija je bila kratka, a George i Amal čitavo su se vrijeme držali za ruke. U 20:18 svećenik ih je proglasio mužem i ženom", otkrio je nepoznati izvor za US Weekly. Zatim je uslijedila raskošna večera od 5 sljedova, koju je za goste pripremio poznati talijanski kuhar Riccardo De Pra. Tako su brojni slavni gosti poput Anne Wintour, Cindy Crawford, Matt Damona i Emily Blunt uživali u večeri, koja je uključivala jastoga, rižoto, brancina i govedinu te kanapee od smokve i pršuta. Gudački orkestar svirao je tokom cijele večeri.
 
 
Kad je glazba u jednom trenu stala, nekoliko najbližih članova obitelji i prijatelja primilo se mikrofona. Prvi na redu bio je mladenkin otac Ramzi, koji je golupčićima poručio da je vrijeme za unuke.
 
U uređenju su prevladavali raskošni lusteri, svijećnjaci, bijele ruže te 20 umjetničkih slika, koje je izabrala obitelj Alamuddin. Gosti su se zabavljali do 5 ujutro, a mladenci su se zatim povukli u svoj raskošni apartman. Također, George je uzvanicima podijelio fotoaparate s posebnim kodom. U slučaju "curenja" fotografija, uz pomoć koda George bi odmah mogao saznati o kome se radilo. Na vjenčanju je bilo 90-ak uzvanika. Ekskluzivne fotografije vjenčanja vrijednog čak 13 milijuna dolara otkupio je slavni časopis Vogue i za njih "iskeširao" 9,7 milijuna kuna, a sav novac ide u dobrotvorne svrhe.
 
Građansko vjenčanje George i Amal imat će danas, kada će ih u gradskoj vijećnici vjenčati bivši gradonačelnik Rima Walter Veltroni.
 
Sretno mladencima!