Paisley uzorak: Dašak Orijenta u vašem ormaru

PAISLEY uzorak, poznat i kao kašmirski uzorak, indijskog je i perzijskog porijekla, a možemo ga prepoznati po obliku kapljice ili zareza. Ovaj zanimljivi uzorak zapravo je nazvan po kašmirskom šalu koji je nastao u  škotskom gradu Paisleyju još davne 1802. godine.

Prema istraživanjima američke kompanije Taykey, za paisley uzorkom posljednjih mjeseci vlada vrlo velik interes, a šezdesetih godina svojom istočnjačkom mistikom privukao je i pripadnike hippy generacije. Prigrlila ga je i britanska modna dizajnerica Stella McCartney, i to za svoje svilene komplete i haljine, a ovog ljeta uzlet u svijetu mode doživjele su hlače i kombinezoni prekriveni šarenim "suzicama" te različite haljinice i tunike za plažu.



Paisley je čest na maramama i šalovima koji upotpunjuju modne kombinacije kod žena svih dobnih skupina, te kod retro stila koji je trenutno vrlo poželjan, posebno kod mlađe populacije. S ovim uzorkom stil postaje posebniji, samim time što ističe ležernost i  ženstvenost, a činjenica da se svakih nekoliko desetljeća vraća među najpoželjnije modne trendove govori o njegovoj stvarnoj popularnosti.



Ovaj moderni uzorak možeš kombinirati s različitim odjevnim komadima, no poželjno je da budu neutralni, pa stoga odjeća s paisleyjem može biti bilo koje boje, a vrlo se dobro može iskombinirati s jednostavnim, jednobojnim hlačama i traperom. Ako ipak nemaš dovoljno hrabrosti nositi tako šarene komade, možeš odabrati i različite modne dodatke s paisleyjem kao što su torbe, platnene tenisice ili rajfove za kosu koji će biti manje upadljivi.