Pepeljugine usne: Novi trend "pumpanja usana" koji osvaja Europu

Foto: Disney, Instagram

NA BEAUTY blogovima sve se češće može čuti izraz "Cinderella Lips", no što on zapravo znači?

S obzirom na make up kolekcije inspirirane Pepeljugom, koje su prošle sezone izbacile brojne kozmetičke kuće, možda biste pomislili da je riječ o boji ruža za usne, no radi se o nečemu sasvim drugačijem.

Kako izvještava Style Caster termin "Cinderella Lips" označava privremeni postupak "pumpanja usana", koji, baš kao i Pepeljugina glamurozna čarolija, brzo nestaje.

Riječ je o postupku ubrizgavanja određene tekućine u usne, nakon čega efekt punih, sexy usana traje samo 24 do 48 sati.

Zašto bi netko dozvolio da mu se nešto ubrizgava u usne, samo zbog kratkotrajnog rezultata?

To se i mi pitamo, a to zbunjuje i brojne sudionike beauty foruma koji ne kuže u čemu je fora.

Kao prvo, tretman je poprilično jeftin, u britanskim klinikama košta tristotinjak kuna. "Saline" se brzo i bezbolno ubrizgava, uz malu pomoć lokalne anestezije, a cijeli postupak traje 15 minuta. Da, rezultati su kratkotrajni, ali zato nema bojazni od infekcija i čudno oblikovanih, obješenih usana, prenosi portal Sofemine.

Tekućina se zapravo ne ubrizgava u usne već u "liniju usana", što smanjuje bol.

Rezultati su trenutni i usne odmah izgledaju poput onih kakve ima Kylie Jenner, a pacijent sam određuje veličinu koju želi postići. Efekt traje kratko pa je postupak idealan za važne događaje.



"Tekućina se  brzo razgrađuje u tijelu zbog čega efekt i traje tako kratko", objašnjava doktor Michael A. Zadeh koji smatra da ovaj postupak ne daje ni približno dobre rezultate kao fileri.

S druge strane, rizik je puno manji, baš kao i cijena. Tko voli neka izvoli.