Pet savjeta za unošenje promjena u vlastiti život

SVATKO u svom životu želi nešto promijeniti - neki žele dobiti posao, drugi žele bolji posao, a treći se pak nadaju pokretanju vlastitog biznisa. Ukoliko se uhvatiš u izgovaranju "Moram se pokrenuti" rečenice, a tek je ponedjeljak, možda je vrijeme da u svoj život uvedeš neke promjene. Ako želiš nešto drugačije, ali ne znaš kako to dobiti slijedi ovih nekoliko savjeta koje je sastavila ekipa Forbes magazina:

Otkaži nešto

Najbolji način za otvaranje novog poglavlja jest da neko staro zatvoriš. Otkazati nešto može biti oslobađajuće iskustvo te ti može pomoći da shvatiš što je za tebe ispravno ili što bi željela raditi sljedeće. Ne moraš nužno dati otkaz na poslu koji ti ne odgovara. Otkaži pretplatu na časopis ili prestani plaćati članarinu za nešto što ti više ne predstavlja toliki užitak.

Započni nešto

Počni raditi nešto što već dulje vrijeme želiš, bez obzira na potencijalni (ne)uspjeh. Život se sastoji od iskustava, eksperimentiranja i brojnih pokušaja koji često ne rezultiraju onako kako bismo mi to htjeli. Ali to ne znači da od isprobavanja novih stvari trebaš odustati.

Manje analiziraj

Čak i kad se ohrabrimo dovoljno da probamo nešto novo, ne prestajemo razmišljati o rizicima i opasnostima u koje bismo se mogli dovesti. Previše će te analiziranja samo kočiti u tvojim naumima, stoga opušteno kreni u nove pobjede.

Prestani izmišljati isprike

Izmišljanje isprika nam je svima jako dobro poznato jer je to najlakši način da se nešto ne uradi. Uzmi stvar u svoje ruke i odlučno kreni naprijed.

Odustani

Prestani se truditi oko nečega što ti zadaje ogromne muke. Ako misliš da ne zarađuješ dovoljno novaca koliko bi htjela, jednostavno prestani o tome razmišljati i smisli neke kreativne načine kako ćeš ga ubuduće trošiti. Prošeći ili pogledaj film, nemoj siliti nešto što ne dolazi prirodno.