Poticanje njegove ljubomore i održavanje kontakta: Šest znakova da ga nisi preboljela

RAZNA su istraživanja potvrdila isto - emocionalna trauma uzrokovana prekidom istovjetna je fizičkoj boli. No nemoj previše brinuti jer vrijeme ipak liječi rane. Misliš da si preboljela bivšeg, ali u to nisi sto posto sigurna? Donosimo listu od nekoliko znakova koji ti govore da proces prebolijevanja još uvijek nije završio:

Odbrojavanje

Točno znaš koliko je mjeseci, tjedana, dana, sati prošlo od prekida? Jednom kad zaista preboliš svog bivšeg tu ćeš gorku činjenicu zaboraviti.

Povratak u prošlost

U svojoj glavi neprestano vrtiš određene detalje, rekonstruirajući razgovore svaki put iznova, pokušavajući shvatiti gdje je i kad je sve pošlo nizbrdo. Tvoje opsesivno razmišljanje o tomu neće ništa promijeniti, samo će te natjerati da se osjećaš gore nego što bi trebala.

Plakanje uz glazbu

Adelin hit "Someone Like You" postao je himna za sve ljude čija je veza završila. U redu je poslušati je par puta kako bi izbacila tugu iz sebe i dobro se isplakala. No ako ti je i par dana nakon prekida ta pjesma jedina na playlisti, vrijeme je da si učiniš uslugu i provjeriš što ima novog u svijetu glazbe i svijetu tračeva, jer, vjerovala ili ne, i Adele je napokon pronašla sreću s nekim drugim. Ti učini isto.

Provjeravanje preko Facebooka

Internet je jedno, stvarnost je drugo. Sigurne smo da tvoj bivši neće objavljivati srcedrapajuće statuse, a ako kojim slučajem i dođe do toga - vjerojatno će ga neka od frendica uspješno utješiti, a promjenu njegovog statusa iz "slobodan" u "u vezi" ti neće biti lako za gledati. Umjesto toga ukloni ga s liste prijatelja, a na jedno ga vrijeme i blokiraj kako ne bi dolazila u napast da ga uhodiš. Ne forsiraj lažno prijateljstvo kad je još sve (pre)svježe.

Uvijek u kontaktu

Jedan mu tjedan javljaš da je njegov džemper još uvijek kod tebe, drugi ga tjedan pitaš je li vidio tvoj omiljeni šal i tako unedogled. Poanta je u tome da si nalaziš izlike za ostajanje u kontaktu. Preporučujemo ti da ga ne kontaktiraš određeno vrijeme sve dok ne budeš sigurna da si ga preboljela, a onda - ako će vam još uvijek biti do toga da razmijenite stvari - slobodno se nađite na kavi i napravite primopredaju.

Još uvijek postoji "mi"

Baš kao što ne postoji "ja" u timu, tako ne postoji ni "mi" u prekidu. Ovo je pravo vrijeme da se ponovno posvetiš sebi i staviš se u prvi plan. Uživaj u svojoj slobodi do maksimuma.

Maštarije

Našla si nekog novog i jedva čekaš da te tvoj bivši vidi s novim ljepotanom pod rukom? Kad shvatiš da ti je sasvim svejedno hoće li ili neće tvoj bivši biti ljubomoran na tvog novog dečka, znat ćeš da si ga stvarno preboljela.