Potvrdili i znanstvenici: Maženje nakon seksa itekako je bitno za vašu vezu

Foto: Screenshot Youtube

MOLIMO parove za malo pozornosti, jer ova vijest mogla bi im poboljšati ljubavni i seksualni život.

Novo istraživanje otkrilo je kako maženje nakon seksa može biti jedna od najboljih stvari koja se ikad dogodila vašoj vezi. Kako? Rezultati su pokazali kako se parovi, koji provode više vremena pokazujući međusobnu ljubav nakon seksa, osjećaju zadovoljniji svojim seksualnim te odnosom u cjelini.
 
Istraživači sa Sveučilišta u Torontu proveli su dva mala istraživanja unutar jednog. U prvom je sudjelovalo 335 ispitanika (138 muškaraca i 197 žena, od kojih su svi bili u vezama te je 90 posto parova bilo heteroseksualno), koji su morali riješiti online anketu s pitanjima o njihovom odnosu i seksualnom zadovoljstvu. I dok predigra i trajanje odnosa nisu utjecali na to, maženje nakon seksa imalo je svoj učinak i to po principu više maženja - veće zadovoljstvo vezom. A to je posebno vrijedilo za parove s djecom i žene.
 
Drugi dio istraživanja obuhvaćao je 101 par (od kojih je 94 posto bilo heteroseksualno), koji je odgovarao na pitanja o svom ljubavnom životu na dnevnoj bazi tijekom tri tjedna. Na dane kad je par provodio više vremena mazeći se, par je izvijestio i o većem seksualnom zadovoljstvu. 
 
Treba li vam još koji razlog za malo više maženja večeras?