Razlozi zbog kojih ne uspijevaš ostvariti svoje ciljeve

Foto: DKNY

POSTAVLJANJE ciljeva daje nam osjećaj da težimo nečemu te pojačava naše samopouzdanje.

No, ponekad ne uspijevamo zadovoljiti svoje ciljeve, a ovdje su neki od glavnih razloga zašto je to tako.
 
1. Isprike
 
Od nemam dovoljno vremena do nisam dorasla tom izazovu, svi ih radimo i svi bi trebali što prije prestati s time, jer nas to neće dovesti baš nigdje.
 
2. Strah
 
Ljudski je osjećati strah od novih i velikih stvari. No, dopuštati da strah upravlja tvojim životom, odnosno podcjenjivati vlastite sposobnosti, nešto je što trebaš privesti kraju, dok je još vrijeme.
 
3. Razlozi
 
Prije nego kreneš u ostvarivanje svog cilja, bitno je da znaš što za tebe znači taj cilj i zašto si ga postavila. Kada postavljamo ciljeve iz pogrešnih razloga i pokušavamo postići stvari koje nas ne zadovoljavaju u potpunosti, nismo dovoljno posvećeni tome, što drugim riječima znači neuspjeh.
 
4. Prioriteti
 
Vrlo je važno da odrediš prioritete te se pomiriš s činjenicom da će neke stvari morati pričekati neka bolja vremena. Ako ti je nešto jako važno, naći ćeš i vremena za to.
 
5. Želiš sve
 
Ne možeš imati sve, a kad želiš baš sve, razbacuješ svoju energiju i pažnju i na stvari na koje ne bi trebala. Onaj dio o prioritetima... Da, pročitaj ga još jednom.

6. Nemaš plan
 
Kad nemaš plan, šanse su 100 posto da nećeš uspjeti. U nekim stvarima u životu spontanost je poželjna, no ne i kada su u pitanju ovakvi ciljevi. Sastavi neki osnovni plan pa po potrebi mijenjaj smjernice, no bez njega nemoj ni kretati na takvo putovanje.