Sarah Jessica Parker i Kanye West prvi uživo vidjeli high street kolekciju Maisona Martina Margiela



SLAVNE zvijezde Sarah Jessica Parker, Mena Suvari, Kanye West, Julianne Moore, Helena Christensen, Selma Blair, Alan Cumming and Chace Crawford sinoć su se pojavili na zabavi u New Yorku kako bi proslavili H&M-ovu suradnju s modnom kućom Maison Martin Margiela.

Jedinstven događaj održan je na više katova povijesne zgrade u Ulici Beekman br. 5, u poslovnoj četvrti. Zapuštena i neuređena deveterokatnica koja okružuje atrij sa staklenim krovom bila je savršeno mjesto za proslavu kolekcije Maison Martin Margiela with H&M, uređeno u skladu s karakterističnom bjelinom ovog branda.  Slavna koreografkinja Anne Teresa de Keersmaeker predstavila je jedinstven i čudesan performans na kvadratnoj podlozi od pijeska koji se tijekom večeri odvijao na različitim katovima. Anne Teresa i njezine plesačice skidale su odjeću iz kolekcije tijekom izvedbe, te su tako nastajale spontane umjetničke instalacije

Kolekcija u suradnji s H&M-om, serija reizdanja odjevnih predmeta i modnih dodataka modne kuće Maison Martin Margiela iz različitih sezona, otkrivena je i u posebnim umjetničkim instalacijama na raznim katovima: umjetnici Daniel Arsham, Frederique Chauveaux i Noemie Goudal stvorili su skulpture, projekcije i fotografije ekskluzivno za ovaj događaj.

"Nevjerojatno je, vrlo uzbudljivo slaviti jednog od mojih omiljenih dizajnera. Oni su tajanstveni i neodoljivi i njihov sam veliki fan već godinama. Ovo je odlična mogućnost da svi imaju pristup velikim dizajnerima. Time luksuz postaje svima dostupan. Vrlo je demokratski i ja to jako zagovaram", izjavila je Sarah Jessica Parker.

"Ja sam velik fan Margiele i volim  H&M – suradnja je izvrsna. Nikad se ne razočaram sa H&M - ovim odabirom, za svakog dizajnera kojeg odaberu, ja sam zainteresirana. Uvijek rano ujutro stojim u redu sa majkom. Fan sam Margiele od samog početka", rekla je Helena Christensen.