Foto: Pinterest
AKO još nisi isprobala ovu marinadu, možda će ti zvučati pomalo čudno, no vjeruj nam - oduševit će i tebe i tvoje goste i biti najtraženija stvar na tvom današnjem meniju!
Ovu marinadu osmislila je Rachel Ray, a mi ju naprosto obožavamo!
Krećemo!
Što ti je potrebno?
MARINADA:
3 velike žlice svježe iscijeđenog soka od limuna
3 velike žlice meda
3 češnja češnjaka - fino nasjeckanog
1 čajna žličica origana
1 čajna žličica kumina
120 ml maslinovog ulja
Sol i papar - po želji
MESO:
Ova količina marinade idealna je za 60 grama piletine. Možeš koristiti batke ili prsa - što već preferiraš.
Postupak:
Kako bi izbjegli kompliciranje i nepotrebno pranje hrpe posuđa, marinadu ćemo napraviti u plastićnoj vrećici. Ubaci sve potrebne sastojke za marinadu i dobro promiješaj, a zatim dodaj meso i potrudi se da se sve dobro pomiješa (pažljivo, ne želiš da vrećica pukne).
Zatvorenu vrećicu s mesom u marinadi ostavi u hladnjaku na najmanje sat vremena (idealno 2-3 sata), a zatim kreni s pečenjem.
Dobar tek!