Saznaj kako se izvodi japansko iscrtavanje obrva korak po korak i ugrabi popust od 30 posto za taj popularni beauty tretman!

Foto: Press Foto

NA "BHL Showu" koji se održao proteklog vikenda, zahvaljujući Index Rougeu, Danijela Večerinović dobila je obrve iscrtane popularnom japanskom metodom.

Sam postupak izvela je Monika Antunović Kundih, vlasnica salona Mysterion, koja nam je i objasnila kako se izvodi postupak korak po korak:

"Japanska metoda iscrtavanja obrva je jedna od najzanimljivijih i trenutno hit metoda permanentnog ili polupermamentnog make up-a.", rekla nam je Monika., "Davnih godina u Japanu i Kini žene su same iscrtavale obrve nožićima i iglicama međutim radi čestih infekcija su prestale, od kuda je i došla ova ideja te su Japanci prije jedno  desetljeće patentirali tehniku nazvanu "japanska metoda iscrtavanja obrva". Danas tu metodu radi veliki broj kozmetičara i u Hrvatskoj i ja ću se potrudit pobliže vam objasniti kako se ona izvodi i na koji način sam je doživjela."

Dogovor prije postupka:

"Prvo u razgovoru sa klijenticom pokušavam uvidjeti kakav je tip osobe, što voli, koji je njen stil te nakon razgovora radimo matematički izračun oblika obrva. Ukoliko se klijentica slaže s oblikom koji joj preporučim, napravimo okvir unutar kojeg iscrtavam dlačice. S obzirom na to da je sam postupak malo neugodan (sličan čupanju obrva), prije samog postupka stavimo anesteziju u kremici."

Kako izgleda postupak japanske metode iscrtavanja obrva:

"Obrve iscrtavam malim nožićem koji ima u sebi sitne iglice. Nožić umačem u boju koja je netoksična i ne izaziva alergijske reakcije. To su mineralni pigmenti koji ne mijenjaju boju, boju naravno prilagođavam prirodnoj boji obrva. Nakon iscrtavanja cijele obrve premažem bojom i ostavim je 15 minuta, a zatim je uklonim te, ukoliko je potrebno, njome prođem još jednom po obrvama kako bi postigli što bolji efekt. Važno je spomenuti je da je JMIO polutrajni make up te se obavezno trebaju napraviti korekcije kako bi koža primila pigment. Svojim klijentima preporučujem 2-3 korekcije unutar 6 mjeseci."

1. ANESTETIK U KREMI


2. MJERENJE


3. ISCRTAVANJE OKVIRA

5. NANOŠENJE BOJE

6. UKLANJANJE BOJE

Što je važno zapamtiti?

"Higijena je jako bitna tako da na taj dio posvećujem puno pozornosti; obavezno nosim masku i rukavice, nožići su jednokratni te kožu obavezno prije postupka dezinficiram. Obrve se poslije postupka trebaju mazati kremicom koju damo klijentici 2 do 3 puta dnevo ovisi o tipu kože 5 dana te se treba izbjegavati solarij i sauna unutar 10-ak dana."



"JMIO je polutrajni make up, a ukoliko se iscrtane dlačice brišu treba ponovit postupak kod suhe kože slabije kod masne više, jer većina žena nije upoznata dovoljno dobro sa samom metodom pa očekuje trajan efekt, međutim da bi postigli tako prirodan,  profinjen izgled obrva dlačice se iscrtavaju u površinski sloj kože. Svako dublje zarezivanje dovelo bi do stapanja boje sa samom limfom te bi dobili običnu fleku!"

Što o svojim "novim obrvama" misli Danijela?

PRIJE:

POSLIJE:

"Oduševljena sam i jako sretna. Iskreno, malo sam se bojala jer ipak je to trajno iscrtavanje, pa smo kod takvih stvari uvijek oprezni. No, kad mi je Monika objasnila cijeli postupak bila sam uvjerena da će sve biti super. Zajedno smo prolazile svaki korak i nije bilo nikakvih iznenađenja, čak nije ni bolilo. Obrve su mi prekrasne, osjećam se kao da sam bila kod estetskog kirurga". :) Baš sam sretna. Hvala Index Rougeu, BHL Showu i salonu Mysterion na ovoj prekrasnoj nagradi."

Plus!! Index Rouge poklanja vam bon koji donosiocu osigurava 30% popusta na trajno iscrtavanje obrva, ugradnju ekstenzija trepavica ili tečaj šminkanja u salonu "Mysterion".  Rezervirajte svoj termin na 01/ 3907-145 te bacite oko na https://www.facebook.com/kozmetickisalonmysterion