Sedam stvari koje blokiraju tvoju kreativnost

Foto: Screenshot Youtube

AKO si jedna od onih ljudi koji trebaju biti kreativni da bi zaradili, a paničariš svaki put kad ona "zašteka", obavezno pročitaj ovaj članak.

Svima nam se dogodilo i još će nam se događati tijekom života. No, ono što vrlo često zaboravljaš je kako postoje stvari kojima sama sebi štetiš, kad je  pitanju kreativnost i s kojima trebaš momentalno prestati.
 
1. Ne vjeruješ u sebe
 
Jedna od najčešćih stvari koje blokiraju tvoju kreativnost jest činjenica da ne vjeruješ u sebe onoliko koliko bi trebala i da zapravo ne vidiš sebe kao kreativnu osobu, čime itekako sabotiraš svoj posao. U tom slučaju, pokušaj učiniti nešto što će podići tvoje samopouzdanje, ti znaš najbolje što bi to moglo biti.
 
2. Misliš da nisi spremna
 
Misliš da nije pravo vrijeme za ostvarivanje snova? Naš odgovor: nikada nećeš biti u potpunosti spremna za suočavanje sa svim preprekama na putu, jer na svakom ćeš naučiti nešto novo. No, istina je da što više dijeliš rezultate svog kreativnog rada s drugima, povećat ćeš svoje samopouzdanje.
 
3. Strah te da nećeš uspjeti
 
Strahovi i anksioznost su najčešće stvari koje mogu uzrokovati kreativnu blokadu. Istina je da ponekad nećeš uspjeti, ali i to će ti biti veliko iskustvo. Imaj vjeru u sebe i ono što radiš, tako će ju imati i drugi.
 
4. Misliš da su drugi talentiraniji
 
To uvjerenje kao izravan rezultat ima vrlo nisko samopouzdanje, koje će sigurno stati na put tvojoj kreativnosti. Nemoj gubiti vrijeme uspoređujući se s drugima, nego ga iskoristi za to da budeš još bolja. Također, sjeti se da obično ono što tebi izgleda prosječno, drugima izgleda iznenađujuće dobro.
 
5. Stalno razmišljaš o svojim prošlim neuspjesima
 
Izbjegavaj opsjednutost svojim prošlim neuspjesima, jer jednom kad zapneš u prošlosti, bit će ti vrlo teško krenuti naprijed. Razmisli samo o lekcijama koje si naučila iz loših iskustava u prošlosti i usredotoči se na svoju budućnost. Što je učinjeno, učinjeno je i nema smisla mijenjati stvari koje se ne mogu mijenjati. Radije razmisli o stvarima na koje još uvijek možeš utjecati.
 
6. Prezaposlena si
 
Jedan od najčešćih uzroka kreativnih blokova je stres i pretjerana užurbanost. No, nitko nije toliko zaposlen da ne može u danu odvojiti barem sat vremena za sebe i za opuštanje. Ponekad trebamo dati svom umu potpunu slobodi, kako bi potaknuli kreativnost i inovativno razmišljanje.
 
7. Uvijek radiš za stolom
 
Napuštajući svoj ​​osobni prostor, za samo nekoliko minuta možeš napraviti veliku razliku u stvaranju novih ideja, a rezultati bi te mogli itekako impresionirati. Zašto ne?