Šokantna statistika: Svaki 3. muškarac silovao bi ženu kad ne bi bilo posljedica!

Foto: Shutterstock

STRAVIČNI rezultati istraživanja dolaze sa sveučilišta u Dakoti gdje je istraživanju pristupilo 73 studenata.

Na pitanje - bi li prisilili ženu na seksualne odnose kad bi znali da neće biti posljedica čak ih je trećina rekla da bi to učinila, dok su brojevi pali kad su ispitivači ponovili pitanje i iskoristili riječ "silovanje".

Ipak, riječ "silovanje" nije zaustavila 13 posto ispitanika koji su priznali da bi to napravili kad bi se mogli izvući bez posljedica i kad za to nitko ne bi znao.

Ispitanici su zaključili kako muškarci koji su rekli kako bi prisilili ženu na sex, ali ne i silovali, ne smatraju svoje postupke kažnjivima, a kod nekih su čak primijetili i osjećaj ponosa u ideji da bi prisilili ženu na seksualne odnose.

Također su primijetili kako oni koji bi bili spremni na silovanje imaju neprijateljski stav prema ženama, dok oni koji bi ih "samo" prisilili na sex imaju bolje odnose sa suprotnim spolom, izvještava Cosmopolitan.

To pokazuje kako postoje različiti psihički profili zlostavljača te načini na koje oni sami sebi opravdavaju svoje postupke, no zločin je zločin, što god zlostavljač mislio o tome.

Nakon ovog istraživanja aktivisti za borbu protiv nasilja nad ženama zaključili su kako treba prestati samo upozoravati žene da se ne odijevaju provokativno, da ne piju previše i da ne hodaju same već pažnju obratiti i na muškarce koji imaju nasilne sklonosti te raditi s njima kako bi se nasilje zaustavilo.