Šokantna stvar oko koje se muškarci brinu u krevetu

Foto: D.Hedral

KOJA veličina penisa?

Iako smo mislili kako je to jedina mjera koja zabrinjava muškarce u krevetu, čini se kako smo pogriješile. Jedno novo istraživanje otkrilo je kako muškarce brine i količina sjemena koje ejakuliraju tijekom orgazma. 
 
Da, to je doista bio predmet istraživanja. Radi se o malom istraživanju na svega 70 muškaraca, koje je provedeno prošle jeseni te je objavljeno u časopisu Journal of Sexual Medicine. Sudionici su tako otkrili kako taj podatak ima itekako puno veze s tim koliko su seksualno zadovoljni. Ispitanici su morali odgovarati na pitanja vezana uz količinu sjemena koju vjeruju da proizvode, je li se ona smanjila s godinama te kako su s time zadovoljni.
 
Rezultati su pokazali kako je većina muškaraca pretjerala s procjenom te količine, a upravo je to odigralo važnu ulogu u tome koliko su općenito seksualno zadovoljni. Ako se pitaš zašto, evo i odgovora. "Većina muškaraca vodi se za onom 'što veće, to bolje'. Također, na percepciju o tome koliko je sjemena normalno, a koliko nije, utjecala je i pornografija, jer se onda i u pravom životu očekuje tako nešto, na temelju onoga što se vidjelo", prenosi Women's Health.
 
Ako se pitate o prosječnoj količini sjemena, koja izlazi tijekom orgazma, radi se o 1/3 do nešto više od jedne čajne žličice. Također, ta količina ovisi o nizu varijabli, kao što su npr. njegov posljednji put, njegova dob i slično. No, bitno je naglasiti da je dokazano kako količina sjemena nema apsolutno nikakve veze sa seksualnom izdržljivosti.