Spas u zadnji čas: Šamponi za suho pranje kose

Foto: Shutterstock

ŠAMPONI za suho pranje kose u zadnje vrijeme označavaju pravu revoluciju u svijetu beauty industrije. Zašto je to tako, znaju brojne djevojke koje su isprobale ove šampone i dale im titulu jednog od najtraženijih proizvoda za njegu kose.

Na tržištu se mogu naći u obliku spreja, a najkorisniji su u situacijama kada ne stižemo oprati kosu. Baš zbog toga ih je ženska populacija toliko zavoljela jer su brzinsko rješenje za dobar izgled koji zahtijeva puno pažnje, a u ovoj užurbanoj svakidašnjici ponekad zaista nemamo dovoljno vremena.

Ovaj genijalan proizvod u tren oka beživotnoj i neurednoj kosi daje svjež izgled, urednost i lepršavost, a uz to ima i dugotrajan učinak tako da se na samom početku možeš riješiti straha od toga da će prestati djelovati.

Nanosi se tako da ga raspršiš po kosi i nakon nekoliko sekundi umasiraš u tjeme, za to ti je potrebna samo minuta vremena, a tvoja kosa izgledat će baš kao nakon običnog pranja. Nakon nanošenja počešljaj svoju kosu kako bi uklonila ostatak suhog šampona jer ako ostane u kosi, ona će ubrzo izgledati beživotno. 

Za svaki tip kose postoji poseban šampon, stoga ako imaš tanku kosu, nakon nanošenja suhog šampona ona će izgledati bujnije i lakše ćeš ju oblikovati, a s druge strane, ako ti se kosa brzo masti, ovaj će ju proizvod bez problema osvježiti. Osim toga, ako želiš povećati volumen, posuši kosu sušilom, ali tako da spustiš glavu i pustiš da kosa visi.