Super vijest za Kim, Nicki i Iggy: Žene s manjim strukom i većom stražnjicom su pametnije i plodnije

Foto: Tumblr, Elle

MOGAO bi postojati znanstveni dokaz zašto ljudi ne prestaju pričati o Kim Kardashian i njezinoj pozamašnoj pozadini.

Naime, znanstvenici su otkrili kako muškarce više privlače žene s užim strukom, u odnosu na njihovu stražnjicu. Istraživanje je proveo znanstveni tim s Novog Zelanda, a skupini volontera prezentirane su slike različitih žena, na kojima su poprsje, struk i bokovi bili digitalno izmijenjeni, a ispitanici su bili zamoljeni da ocijene slike na temelju privlačnosti. Infra-crvena kamera pratila je njihove oči, dok su pregledavali fotografije. Iako je većinu u početku odmah privukao dekolte, struk i bokovi bili su ključ privlačnosti.
 
 
Jedno prethodno istraživanje otkrilo je kako žene s manjim strukom i većim bokovima, imaju i višu razinu plodnosti, dok je zajedničko istraživanje Sveučilišta Pittsburgh i Kalifornija iz 2007. godine, otkrilo kako je ta "krivulja" povezana s inteligencijom. Naime, otkriveno je kako žene s većom razlikom između struka i bokova postižu bolje rezultate na takvim testovima, kao i njihova djeca. Zaključak istraživača bio je taj da masnoća na bokovima i bedrima ima višu razinu omega-3 kiselina, koje su bitne za rast mozga tijekom trudnoće. Svejedno, za mast, koja se skuplja oko struka, veća je vjerojatnost da sadrži omega-6 kiseline, koje su manje pogodne za rast mozga.
 
 
Osim što povećavaju snagu uma, omega-3 kiseline,  donose i velike zdravstvene koristi. One umanjuju rizik od raka i srčanog udara, snižavaju krvni tlak te umanjuju rizik od obolijevanja od Alzheimerove bolesti, a štite i od psihičkih problema.
 
Što kažete na rezultate?