Sve ispočetka: Pet novogodišnjih odluka za parove

Foto: Michael Kors

NOVA godina tu, što znači da je i vrijeme kada donosimo odluke kojih se planiramo držati, barem na početku. Uz one o fitnessu i prestanku pušenja, dobro je donijeti i neke odluke koje ćete provesti u djelo zajedno, kao par. Evo nekih prijedloga.

Više se zabavljajte
 
Možda zvuči kao blesava odluka, ali kad malo bolje pogledate, i nije tako loša. Neki se parovi jednostavno zaboravljaju zabavljati, pa brzo padaju u kolotečinu iz koje teško izlaze. Izađite van zajedno, radite stvari koje ste radili na početku veze, i nemojte na svaki problem gledati kao na tragediju. Ako se više smijete, i veza će vam biti bolja.
 
Provodite više vremena zajedno
 
Obaveze često postanu toliko iscrpljujuće da zbog njih pati i veza. Koliko god zaposleni bili, pronađite vremena za druženje i pričanje o tome kakav vam je bio dan. Samo pola sata dnevno može učiniti čuda za vašu vezu.

Razgovarajte o problemima
 
Većina će parova pokušati izbjeći svađu, pa će prešutjeti sitnice koje se događaju u vezi, a koje bi se mogle popraviti. Umjesto da sakupljate negativu, dogovorite se da ćete odmah pričati o problemu koji vas muči. Na početku će djelovati kao da oboje previše zanovijetate, ali s vremenom ćete shvatiti da imate puno manje neriješenih problema.
 
Razdvojite se
 
Suprotnost od parova koji provode premalo vremena zajedno su oni koji su u potpunosti nerazdvojni. To se može činiti slatko, ali baš i nije prirodno. Ako ste zajedno cijeli dan, cijeli tjedan, cijeli mjesec, s vremenom ćete si početi ići na živce. Uzmite pauzu i provedite vikend odvojeno, u društvu prijatelja koje ste vjerojatno zapostavili zbog veze.
 
Posvađajte se
 
Ako imate nešto što iziskuje svađu, posvađajte se! Recite si sve što imate za reći, vičite, derite se i izbacite sve iz sebe. Nakon dobre svađe uvijek ide najbolji seks.