Upoznajte čovjeka koji za sebe tvrdi da je poslužio kao inspiracija za lik Christiana Greya

Foto: JLP

ŽELITE upoznati gospodina po kojem je nastao lik slavnog Christiana Greya?

Ne, ovo nije nagradna igra u kojoj vam poklanjamo upoznavanje s dotičnim, već samo otkrivanje o kome se radi, a gospodin se otkrio, hm, sam.
 
Radi se o talijanskom mogulu za nekretnine Alessandru Protu, koji se s autoricom erotske trilogije "Pedeset Nijansi Sive", E.T. James susreo 2010. godine. Za New York Daily News izjavio je kako su sličnosti između njega i glavnog lika nevjerojatne.
 
"Tvrtka u knjizi u kojoj radi Christian zove se Grey Enterprise Holding, moja se zove Proto Organization Holding", izjavio je tridesetdevetogodišnjak i nastavio.
 
"Kad sam upoznao autoricu vozio sam Audi R8, kojeg vozi i Christian. Moj ured se nalazi na 8. i najvišem katu u zgradi. Počeo sam iz ničega pa najviše katove smatram metaforom za postignuća i uspjehe. Jednako je tako s Christianom - svi znaju da je uspio, ali ne znaju kako. Također, ni ja ne volim medijsku pažnju i po tom pitanju sam vrlo sramežljiv."
 
To bi značilo i da je njegov seksualni život inspirirao autoricu? "Sve što ima veze s takvom vrstom seksa u knjizi je mašta, uvjeravam vas. Ja nisam u toj vrsti fantazije. Kad je u pitanju seks, vrlo sam tradicionalan." Priznao je i kako nije fan trilogije, jer to nisu stvari koje njega zanimaju.
 
Slike "stvarnog" gospodina Greya pogledajte ovdje.