Uzmi pauzu od svakodnevnog stresa i počasti se ovim stvarima

Foto: Prada

U SLUČAJU da nisi sigurna kako da nagradiš svoj trud, mi imamo nekoliko ideja.

Donosimo nekoliko stvari, koje će svakoj curi omogućiti barem malu pauzu od stresa, tijekom ili nakon napornog radnog dana.
 
1. Omiljena serija
 
Ne da ti se večeras naguravati u prepunom, zadimljenom klubu? Onda je danas idealna prilika da pogledaš nekoliko epizoda omiljene serije. Sutra si i tako možeš priuštiti nešto duži spavanac.
 
2. Knjiga
 
Ako serije nisu tvoja omiljena stvar, dobra knjiga sigurno jest. Više je puta znanstveno dokazano kako nas čitanje opušta i odlično priprema za kvalitetan san. Tome će poslužiti i omiljeni časopis.
 
3. Voda
 
Dehidracija je glavni neprijatelj normalnom funkcioniranju tijekom dana. No, to nipošto ne znači da bi trebala konzumirati galon vode dnevno. Kako savjetuju stručnjaci, nekoliko gutljaja svakih 15 minuta, također će poslužiti svrsi.
 
4. Omiljena poslastica
 
Još jedan od načina kako da se momentalno razveseliš, čak i tijekom pauze, jest da pojedeš omiljeni obrok ili poslasticu. Na tebi je što ćeš izabrati.
 
5. Sitnica
 
Potrebnu dozu endorfina, dat će ti i mali poklon, s kojim ćeš počastiti sama sebe. Iako ne zagovaramo nepromišljeno trošenje, mali šoping s vremena na vrijeme, podsjetit će te da si vrijedna takve sreće.
 
6. Šetnja
 
Možda misliš kako ti mala šetnja tijekom ili nakon radnog vremena ne može pomoći, ali ona itekako reducira stres i bolove u mišićima, jer pomaže cirkulaciji, a ne zahtjeva nikakav teški fizički napor.
 
7. Masaža
 
Ovisno o mogućnostima, dogovori profesionalnu masažu ili zamoli dečka ili prijateljicu za nekoliko minuta uživanja. U reduciranju stresa, najučinkovitije su masaže leđa ili glave. Opusti se i nakratko zaboravi na sve probleme.