Wow! Borovnice djeluju na kožu bolje od najskupljih krema?!?

SIGURNI smo da ćete nakon što pročitate ovaj članak pojuriti u prvi supermarket i kupiti barem dvije mjerice ovog ukusnog voća. Barem smo mi to napravili.

Naime, poznati dermatolog Dr. Howard Murad tvrdi da borovnice, koje su poznate po svom blagotvornom učinku na kožu i krvotok, mogu učiniti prava čuda za naše lice te da je bolje redoviti konzumirati njih nego koristiti skupocjene kreme najpoznatijih proizvođača!

"Borovnice su pune antioksidansa te pomažu pri smanjenju crvenila kod kuperozne kože, liječe akne i prištiće, i pomažu da koža izgleda sveukupno mlađe, zdravije i vitalnije. Isto tako, pomažu izliječiti štetu koja je nastala uslijed pretjeranog izlaganja suncu te uklanjaju natečen izgled.", kaže Dr. Murad.

Isto tako, ovaj slavni dermatolog kaže da je puno bolje jesti borovnice nego ih nanositi u obliku kreme ili maske jer ono što stavljamo na lice utječe na samo 20 posto izgleda naše kože, dok na 80 posto utječe ono što jedemo i pijemo, prenosi portal Refinery 29.

Murad preporučuje barem šaku borovnica dnevno, a najbolje ih je jesti nezašećerene za užinu ili uz pahuljice za doručak.