YouTube bogatašice: Nećete vjerovati koliko zarađuju najpoznatije beauty vloggerice!

Foto: Screenshot YouTube

AKO misliš kako tvoja omiljena beauty vloggerica filmove s uputstvima snima iz čiste zabave i kako bi zaradila nekoliko paketića šminke besplatno - varaš se! U ovom poslu leži ozbiljna lova!

Djevojke koje snimaju tutorijale za YouTube imaju ogromnu bazu fanova, što za brojne brandove znači reklamu za koju su voljni izdvojiti ogromne količine novca.

Kako izvještava američko izdanje časopisa Cosmopolitan, nedavno je u javnost iscurila informacija o godišnjoj zaradi najpoznatijih beauty vloggera, od kojih najuspješniji zarađuju i po 5 milijuna dolara godišnje! Upravo toliko u godinu dana zaradi i Michelle Phan, najpopularnija vloggerica koju kozmetičke kuće jednostavno obožavaju jer sve što preporuči, doslovno leti s polica parfumerija.

Svoju plaću odlučila je razotkriti i Dulce Tejada (Dulce Candy), koja ipak zarađuje nešto manje od slavne Michelle.

"Mogu reći kako živim poprilično dobro, a i moja obitelj je zbrinuta.", izjavila je dvadesetšestogodišnja Dulce, a njezin agent dodao: "VlogFoto: Screenshot YouTubegeri s više od 5 milijuna fanova zarađuju više od milijun dolara godišnje, a oni koji imaju 2 milijuna fanova, mogu zaraditi između 300 000 i 500 000 dolara godišnje."

Uz klikove, tu su i reklamne kampanje i poticaji od sponzora pa se tako danas zaista isplati biti beauty vlogger.