Zaboravi na famoznu G - točku! PS - točka je sveti gral ženskog zadovoljstva!

SVI smo čuli za G - točku, odnosno područje koje se nalazi na prednjoj stijenki vagine i koje stimulacijom može rezultirati neslućenim zadovoljstvima, eksplozivnim orgazmima pa čak i ejakulacijom! Iako ovo potonje vrijedi samo za rijetke sretnice. Zahvaljujući brojnim istraživanjima o ženskoj anatomiji posljednjih nekoliko desetljeća, G - točka je postala sveti gral ženske seksualnosti. No postavlja se pitanje što je to PS - točka? U nastavku ti donosimo sve ključne stvari vezane uz ovaj pojam:

Što je to PS - točka?

Radi se o točki koja se nalazi između vagine i rektuma. To je područje spužvastog tkiva prekriveno krvnim žilama pa se prilikom stimulacije puni krvlju te se kao posljedica podražaja javlja natečenost tog područja - kao što to bude s penisom ili klitorisom za vrijeme seksualnog uzbuđenja.

Zašto nisi prije čula za ovaj pojam?

Neznanje je duga tradicija što se tiče ženske seksualnosti. Nekad su se žene smatrale aseksualnima, a njihova je bračna dužnost bila da legnu na krevet i misle na svoju domovinu. Onda se pojavio Freud koji je skoro uništio pojam važnosti klitorisa za ženski orgazam, tvrdeći kako orgazmi proizašli iz stimulacije klitorisa djeluju nekako "nezrelo". A i danas postoji struja ljudi koja negira postojanje G - točke. Problem leži u činjenici da se ženska seksualnost nedovoljno istražuje, pogotovo kad je u pitanju PS - točka.

Kako stimulirati PS - točku?

Najbolje je služiti se prstima, a želiš li to područje stimulirati za vrijeme vođenja ljubavi, potrebno je upražnjavati poze kojima ćeš ga stimulirati indirektno - kroz stražnju stijenku vagine. Dakle, najbolja bi poza za postizanje vrhunca pomoću ove točke bila ona "pseća", ili doggy style.

Kakav osjećaj pruža stimulacija PS - točke?

Žene koje vole stimulirati ovo područje izjavile su da orgazam mogu postići isključivo stimulacijom PS - točke, no ona može poslužiti i za produženje te intenziviranje orgazma.

Zašto se ne bi trebala previše uzbuđivati zbog ovog otkrića?

Bilo da se radi o G - točki ili PS - točki, ne postoji garancija da će ti se stimulacija ovih područja svidjeti. Dovoljno je znati da su te točke prirodan dio tvoje anatomije koji bi valjalo istražiti.