Zaboravi na puder u kamenu i počni koristiti sredstva za matiranje

PUDER u kamenu super je stvar za posebne trenutke u kojima želiš osigurati dugotrajnu šminku, no za svaki dan, jednostavno je pretežak.

Cure s masnom i mješovitom kožom često posežu za njime kako bi uklonile masni sjaj sa T zone, no upravo zbog toga često izgledaju previše našminkano i neuredno.

U parfumerijama postoje mnogi proizvodi koji služe za matiranje pa ti preporučujemo da se ostaviš pudera te počneš koristiti njih.

1. Mat baza

Ova baza priprema lice za šminku te matira "nestašna" područja. Možeš ju koristiti za svaki dan, ali i prije važnog izlaska.

2. Papirići za matiranje


Ako imaš masnu T-zonu, ovi papirići trebali bi postati tvoj najbolji make up prijatelj. U trenu uklanjaju masni sjaj s lica, ne kvare šminku, i koštaju samo 20-ak kuna.

3. Tonik za matiranje

Pri svakodnevnoj njezi obavezno koristi tonik za matiranje. Nakon čišćenja lica, tonik blazinicom  nanesi na T zonu, ali ne i na obraze kako ih ne bi isušila.

4. Krema za matiranje


Ova krema izvrsna je stvar za cure s masnom i mješovitom kožom, no s obzirom na to da zimi svi tipovi kože vape za hidratacijom, kremu za matiranje sačuvaj za ljetne mjesece.