Žao mi je dragi, ali: Šest "zločestih" misli koje nam se ponekad vrzmaju glavama

SVOJE dečke volimo, s njima provodimo vrijeme i pružamo im podršku, no to ne znači da nam se glavom vrzmaju samo lijepe, idilične misli.  Kad je duža veza u pitanju, onda smo pogotovo sklone pomišljati na stvari koje i nisu baš za pohvaliti se, no ne treba se previše zabrinjavati:

Stvarno misliš da je toliko dobro?

Voliš ga pa je normalno da vam seks nije najbitnija stavka u vezi. Na počecima je sasvim jednostavno - gotovo je dovoljno da on bude u neposrednoj blizini, no kasnije se stvari ipak malo zakompliciraju jer potrebno je puno više rada kad početna zaluđenost nestane.

Da si bar odjenuo ono...

Svaka žena pati od "trava je zelenija kod susjeda" sindroma pa zato ne čudi činjenica da ćemo kod svog muškarca uvijek htjeti nešto promijeniti, a kao ogledni primjerak uzimat ćemo nekog frajera koji sve radi savršeno. Nerijetko će se raditi o dečkima naših frendica ili drugih bliskih osoba. To što uspoređuješ njih dvojicu ne znači da si loša osoba, uostalom - sigurne smo da tvoj muškarac radi to isto. Ipak, na kraju dana - oboje ste s osobama s kojima zapravo želite biti.

Nisi baš od neke koristi

Veze se sastoje od davanja i primanja, no ponekad se umorimo od toliko davanja. Jednom kad ste oboje dovoljno opustite, nije čudno da te obuzmu misli poput "Stvarno mi se ne da ovaj put nalaziti s njim, radije bih bila sama i odmarala uz TV". Zbog toga na trenutke osjećaš kao da ti on predstavlja teret, no to ne znači da ga ne voliš, nego da si poput svih nas - ponekad apsolutno sebična i lijena truditi se oko veze.

Tvoji frendovi su grozni


Muškarci i žene svoje frendove biraju vrlo različito. Primjerice, žene žele "kompletne osobe" - nekog s kim će se moći smijati, otići u shopping ili kino, imati duboke razgovore, odnosno nekog s kim ćemo moći funkcionirati na svim razinama. Muškarci pak mogu imati frendove za izlaske, frendove za dubokoumne rasprave, frendove s kojima će igrati video igre itd. Zbog toga ti se možda čini da tvoj dragi ima prilično velik broj frendova s kojima nema gotovo ništa zajedničko.

Da ja imam viška kila kao ti, mislim da ne bismo bili u vezi

Više je mršavih žena koje hodaju s punašnijim frajerima nego što je to obrnuto. Pri pogledu na njegove "ljubavne drške" često pomisliš kako to nije fer. No, gledajući s evolucijske strane, razlozi su sasvim opravdani - muškarci biraju žene koje signaliziraju plodnost, dok žene u muškarcima traže sigurnost i zaštitu pa gledaju na inteligenciju, šarm, popularnost - odnosno stvari koje će mu priskrbiti novac.

Nisi mi više seksepilan


Ako ste već dulje vrijeme zajedno, vjerojatno je da se poznajete (pre)dobro i da ste jedno drugo vidjeli u prilično neugodnim situacijama. S vremenom u vezi nestane svaka doza misterije, stoga ne čudi da ti tvoj frajer, s kojim si već godinama, nije privlačan isto kao na početku.