Zavirite u naše kozmetičke torbice: Ovo je omiljena šminka cura iz redakcije Index Rougea!

Foto: Privatne fotografije, Ilustracija Index

ČESTO govorimo o make up proizvodima, no mnoge nam čitateljice pišu da ih zanima koju šminku zaista i koristimo. Samo za vas, donosimo uvid u naše kozmetičke torbice!

Dina Plevnik, urednica rubrike Index Rouge

"Obožavam šminku i isprobavanje novih kozmetičkih proizvoda, no kad pronađem nešto što mi odgovara, vjeran sam potrošač koji se teško da nagovoriti na nešto drugo. Takav je slučaj i s L'Orealovim BB i CC kremama. Mrzim tešku šminku na licu pa me dolazak ovih krema na tržište oduševio (CC kremu mi šalje frendica iz Londona), a nakon dugog istraživanja zaključila sam kako ovaj brand nudi najprirodniju boju i najprirodniji rezultat. Za večernje prigode šminku fiksiram puderom u kamenu branda Givenchy. Imam poprilično kratke trepavice pa obožavam maskare s velikim, gustim četkicama; već mjesecima favorit mi je "Mega Volume Collagen" branda L'Oreal. Lakove za nokte kupujem stalno, a najviše volim Flormar i Essie. MAC-ov ruž u boji "Angel" smatram najboljim ružem na svijetu, a slijedi ga Illamasqua s crvenim ružem u boji "Drench". Moja zaštitni znak je linija crnog tuša - najčešće koristim tuš u obliku flomastera branda Essence, a moja mala tajna za večernje izlaske su olovke za usne Look by Bipa. Nanosim ih na cijela usta poput ruža!"



Ena Domić, zamjenica urednice Index Rougea

"Nisam pobornica skupe kozmetike, ali uspjela sam naći nekoliko odličnih i financijski prihvatljivih proizvoda. Manhattan Powder Mat make up tekući puder spada u kategoriju gušćih pudera s jakim prekrivanjem, što je odlično, posebno za izlaske, a preko dana je odličan u kombinaciji s hidratantnom kremom. Essence maximum definition maskaru otkrila mi je prijateljica i iako sam bila skeptična s obzirom na cijenu od tridesetak kuna - stvarno je odlična. ArtDeco rumenilo iz njihove Talbot Runhof kolekcije, bilo je nešto skuplje, ali za to dobijete tri različite nijanse (od roze do smeđe), koje odlično izgledaju svaka posebno ili kad se sve tri zajedno blendaju. Od Catrice kozmetike izdvojila bih Lip Appeal rozo sjajilo, koje ne ostavlja "umjetni" dojam, a jako je gusto te dugo ostaje na usnama. Odlično izgleda i u kombinaciji s L'Orealovim Caresse ružem za usne nijanse 102, koji usnama daje prirodno puniji izgled."



Andrea Andrassy, kolumnistica (Dnevnik gradske cure)

"Tekući puder koji koristim je Lancome Photogenic Lumessence - kako često nastupam, na pozornici mi treba puder koji se neće otopiti pod reflektorima i koji dobro izgleda na fotkama, a ovaj je namijenjen baš za to. Njega fiksiram i matiram puderom u prahu La Prairie, zbog čije sam cijene skoro zaplakala kad sam ga kupovala, ali isplati se - postojan je, kvalitetan i ima ga stvarno jako puno. Tu mi pomaže kabuki četkica. Rumenila koristim razna, a trenutno mi se sviđa Revlonovo Matte. Cijela ženska obitelj s tatine strane ima rijetke obrve, pa ih moram popunjavati, a trenutno sam zaljubljena u LCN-ovu olovku za obrve. Tuš za oči je Deborah, a maskara mi je apsolutno najveće otkriće! Nakon godina kupovanja i isprobavanja skupih i ne baš dobrih maskara, pronašla onu koja mi najbolje paše - Essence Multi Action, koja košta malo više od tramvajske karte."


Marta Jevtić, novinarka

"U svojoj kozmetičkoj torbici držim trenutne beauty favorite, tj. proizvode koje najviše koristim ovih dana. Trenutno su to Max Factor Face Finity puder, koji odlično prikriva crvenilo i traje cijeli dan, Essence Quattro sjenilo u smeđim i bež nijansama, koje sa primerom traje dosta dugo, a cijena mu je zaista pristupačna. Tu je i Dior Sweet Chérie Pinks Eye & Lip Palette sa odličnim nježno rozim nijansama sjajila i sivim sjenilima, iako mi je najdraži dio palete veliko zrcalo sa cijele gornje unutarnje strane. Od ruževa koristim YSL Rouge Volupté u nijansi Rose Lingerie(7), MAC Cremesheen - Creme d'Nude i MAC Sheen Supreme u nijansi Bare Again. Sva tri ruža su izuzetno kremasta i postojana, a uz njih najčešće koristim MAC Subculture olovku koja se idealno stapa sa mojom prirodnom bojom usana, a ruževe dobro sprječava od razlijevanja van ruba. Uvijek odabirem pastelne, nježne nijanse, pa tako i za nokte koristim uglavnom L'0real Color Riche lak u nijansi 101 – Opera Ballerina."




Ana Perduv, kolumnistica (Anina seksi kuhinja)

"Moji najdraži make up proizvodi su BB Estee Lauder krema, puder u kamenu Max Factor 1953, napravljen po uzoru na starinske pudere te isto tako prekrasno miriše. Tuš, sjenilo za oblikovanje obrva i maskara su dio mog svakodnevnog make upa te naravno neizostavni crveni ruž."



Dalia Mihaljević, novinarka

"Ovo je popis mojih top 5 make up proizvoda: 1.Maybellineove maskare s gumenim i savitljivim četkicama. Trenutno koristim crvenu One by One Volum' Express. 2. Nikako ne mogu bez balzama za usne, pa obavezno uz sebe imam labello ili sjajilo. Najviše volim L'occitaneov balzam za usne s karite maslacem, idealan je za hladne zimske dane. 3. Izbjegavam puder, pa radije za prikrivanje sitnih nepravilnosti koristim L'0realovu Nude Magique BB kremu. 4. Jedna od najdražih beauty stvarčica svakako mi je Max Factorov bronzer jer na licu djeluje osvježavajuće, a tijekom ljetnih dana naglašava preplanulost. 5. Titulu najsavršenijeg mat crvenog ruža po meni nosi Atomic Red  marke Deborah. Lako se skida, a traje satima."



Josipa Uzelac, fotografkinja

"Ne šminkam se pretjerano, ali obožavam dobru maskaru, tuš i ruž. Koristim izvrstan MAC-ov tuš u kremi koji se jednostavno nanosi i dugo traje. Također obožavam i MAC-ov korektor, a kad su maskare u pitanju, vjerna sam Max Factorovoj 2000 Calorie. Najdraži ruževi su mi Chanel Allure jer divno prianjaju uz usta."



Rea Matas, kolumnistica (Let's talk about sex)

"Koristim  tekući puder Max Factor, nijansu 85 Bronze sa zaštitnim faktorom 10. Super se upija u kožu i lijepo prekriva. Gust je i fino se razmazuje. Preko njega stavljam puder u prahu, također Max Factor. Nanosim ga kistom. Imam prirodno masnu kožu, a on daje mom licu baršunasti ten. Koristim ga kako mi se lice ne bi sjajilo. Tu je Oriflame ruž u bež nijansi. Sjajno prianja i ne isušuje usta. Dugotrajan je i nanosim ga nakon što iscrtam usta olovkom u malo tamnijoj nijansi kako bi dulje održao postojanost. Zatim MAKE UP STORE bronzer puder koji zapravo nanosim na obraze i koristim kao rumenilo i mikro sjenilo u maslinastoj boji s laganim metalik odsjajem za dnevni look. Tu je i sjajilo istog proizvođaca u boji naranče s ekstraktom sezamovog ulja i Aloe. Nanosim ga preko ruža. Zadnji, ali ne i manje bitan je tuš za oči Essence s dva kista, na jednoj strani je deblji, a na drugoj tanji i zato je praktičan. Dugotrajan je i postojan, a nije skup. Dođe manje od 30 kn. Ove nijanse boja idealne su za plavuše malo tamnije puti."